Tuğçe Işınsu Hiç'likten Gelen Güç

18:19:00

Bu kitabı okumadan önce olumlu ve olumsuz birçok yorum okudum. Yorumlarda en dikkat çeken kısım; "ritüel" "tılsım" bölümlerindeki söylenenler hakkında olanlardı. Kimisinin hayatını değiştirdiğini söyledi bu tılsımlar kimisi için de büyü olarak nitelendiriliyor. Peki hangisi doğru diye bana sorarsanız net bir cevap veremem. 

Net bir şekilde cevap vermememin nedeni inançların kişiden kişiye değişmesi. Örnek vermem gerekiyorsa; bir sınavdan iyi not almak istiyorsunuz bunun için ilk başta çalışıp sonra dua eden biriyseniz dualara olan inancınız var demektir. Çalışıp dua etmeyen biriyseniz dualara karşı inancınız yok demektir. Tılsım ve ritüellere olan inanç da bu şekilde gelişiyor. Eğer bu ritüellere inanmak istiyorsanız okuyacağınız dualar ya da yapacağınız şeyler kendinizi iyi hissettirecektir. Eğer inanmıyorsanız da sizin için bu ritüeller anlamsızdır.

Bana göre hayat armut piş ağzıma düş şeklinde değil. Bir şeyler için emek harcamak gerekiyor. Sadece dua edip beklersek bana göre duaların gerçekleşme ihtimali çok az. Aynı örnekle devam edeyim; Sınava çalışmazsanız sadece dua edersiniz sınavdan başarılı olma ihtimaliniz düşük. Çünkü konuyu bilmiyorsunuz. 

İnsan vücudu bağışıklık sisteminin inancına göre kendini ayarlayan bir yapıya sahiptir. Örneğin bir hastalıktan iyileşeceğinize inanırsanız bağışıklık sisteminiz ona göre kendini harekete geçirir. Belki iyileşeceğinize duaların sağlayacağına inanırsanız bağışıklık sistemi ona göre işlevini yerine getirir. 

Dediğim gibi bu ritüel ve tılsımlar kişinin kendi inancıyla alakalı.

Kitabın beni etkileyen kısmı kendi gücümüzü kendimizin oluşturacağına inanmanız gerektiğini anlattığı bölümler oldu. Acının içindeki yeniden oluşun anlatılması bunu kendi hayatından örnekler vererek anlatması kişinin kendisine olan güvenini arttıracağını düşünüyorum. 

Kitaba Kişisel Gelişim kitabı olarak baktığımda insanın kendi gücünü anlaması için yaşadığı acılardan ders çıkarmasını güzel anlatmış. Tılsım konusunda ise kişinin inancı bu işin içine giriyor. Kendi gücünüzün acılarınızın içinden çıkarmanızı dilerim.

"Bir şey, yaşamına çekmen için, onu önce sen insanlara sunmalısın. Ve o şey, içinde mutlaka bütünün hayrına detaylar taşımalı."

"Hayallerin senin servetin, onlara senden başka kimsenin inanması da gerekmiyor gerçekleşmeleri için!"

"Kendi hayatının lideri ol. Pusula sensin. Cevaplar ruhunda, bilinçaltında ve geçmişinde. İnsanların istediği kişi olup enerjini bu anlamda onlara kaptırırsan, senin peşinden gelmezler. Kendi olmak istediğin kişi olursan eğer, o zaman senden etkilenirler. Buna cesaret etmiş olman herkese ilham verici gelir ve sürükleyicilik yaratır. Birisi seni sevmiyorsa, ona dönüp “Neden sevmiyorsun?" diyemezsin. Ama artık kendine
dönüp “Ben neden bu tip insanları seviyorum," diyebilmelisin. Çoğu insanın engeli "değersizliktir". Seni engelleyen sensin. Bir insan ya da başkası seni engellemez. "


"Dünyada geri kalan vaktini, sakın değersiz olan konulara kaptırma."

"Ufak konularla zaman kaybetme; ana konuya odaklan. Ufak konularla meşgul olmak bir korkudur, ana konudan uzak durma bahanesidir."

"Kendini şimdi tam da olduğun gibi kabul etmeden değiştiremezsin. En iyi ve en kötü hallerinle kendini bil ve anla. Önce kabul et ve değişime öyle başla."

"Bugün mutlu olmaya başlamak istiyorsan; geçmişi olduğu gibi kabul et. Dersler çıkar ama ilerle. Geçmişle yaşama, suçlama."


You Might Also Like

2 yorum