Ethem Emin Nemutlu Gerçek Mucize Kendine İnanmaktır

10:34:00

Bu hayatta yapmak istediniz hayallerinizi düşünmenizi istiyorum. Bu hayalleri gerçekleştirmek için ne yaptınız? sadece oturup onların gerçekleşmesini beklediniz yoksa bu hayalleriniz için çaba gösterdiniz mi? Çaba gösterirken etrafınızdaki insanlar size "Yapamazsın, bu hayali gerçekleştirince ne olacak?" gibi sizi olumsuz etkileyecek cümleler kurdular mı? Bu cümleler sonucunda hayallerinizi askıya aldınız mı ya da ya hayallerinizden vazgeçtiniz mi? 

Bu sorulara vereceğiniz cevaplar sizin kendinize olan inancınızı gösteriyor. Bir cümle ile hayallerinizden vazgeçtiyseniz kendinize olan inancınız yok demektir. Peki kendinize olan inancınızı yeniden kazanmak istemez misiniz?

"Yaşadığımız bu yalan dünyada en şikayetçi olduğumuz konu; adım atacağımız şey her ne olursa olsun onunla ilgili inancımızı çok kolay kaybediyor oluşumuzdur.
Bunun en büyük nedeni ise bana göre iç dünyamızda değil de dış dünyamızda istememiz...
Bunu gerçekten istiyor muyum demiyoruz da bu olayı gerçekleştirirsem beğenilirim, sevilirim, hoşlarına gider diyoruz...
Kısacası başkalarına göre yaşamaya çalışıyor; olmadığında ya da yolu yarıladığımızda içsel duygularımızla hareket edemiyoruz.
Vazgeçiyor, pes ediyoruz!"

Eğer inancınızı yeniden kazanmak istiyorsanız hazırsanız başlayalım.

Bu kitapta hayatın sadece bugünden ibaret olduğunu, hayallerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız bu hayali gerçekleştireceğinize inanmanız gerektiğinden bahseder.

İnancınız sizi siz yapan en önemli unsurlardan biri. Hayat güllük gülistanlık değil. Hepimizin önüne engeller çıkıyor. Önemli olan bu engelleri nasıl aştınız. Bir engel gördüğünüzde ondan kaçıyorsanız kendinize olan inancınız yok demektir. Bunu düşünmenizi istiyorum. Her hayale giden yolda engeller vardır. Hayalini gerçekleştiren kişilerin engelleri aştığını, önüne gelen her engelden ders çıkarıp tecrübe kazandıklarını bilmenizi istiyorum.

Şimdi size dönüyorum. Kendinize olan inancınız var mı? Tabiki insanların sizi desteklemesini istiyorsunuz ama en önemli şeyi atlıyorsunuz. Hayatınızı onlar mı yaşıyor yoksa siz mi?

İçinizdeki inancı keşfetmeniz gerektiğini anlatan güzel bir Kişisel Gelişim kitabı. Kitabın içinde Kur'andan cümleler, kişileri sohbet ettirerek bir olay üzerinden bakış açınızı değiştirecek olaylar, kendi inancınızı ortaya çıkarmanızı sağlayacak sözler ve bu konu hakkında yazılmış yazılar bulunuyor. 

İnancınızı yeniden keşfetmek istiyorsanız bu kitaba bakmanızı öneririm.

"Başkasının aklıyla yaşayan başkasının hayatını yaşar!"

"Başaranlar ve başaramayanlar arasında en önemli fark karar vermektir.
Karar verirsen harekete geçersin,
Kararın kesinse engelleri aşma gücünü kendinde bulabilirsin."

"Birini tanımanın en iyi yolu; hiçbir menfaatinin olmadığı insanlara davranış şekline bakmaktır."

"İnsan çevresindekilere aynadır,
Ne gösterirse onu alır!
Ne verirse o hakkıdır!"

"Bugün iyi seçimler yap ki yarın pişman olma!
Bugün cesur ol ki yarın pişman olma!
Bugün dolu dolu yaşa ki yarın pişman olma!"



You Might Also Like

2 yorum

  1. Kişisel gelişim kitapları ilgimi çekmese de bu kitabın konusu güzel görünüyor anlatım için teşekkürler😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben severek okumuştum okursan umarım seversin :)

      Sil