Tuğba Sarıünal Fil Saati
19:47:00Zaman hep ileriye doğru mu yol alır? Zaman kavramının sizdeki etkisi nedir?
Augustine Of Hippo'ya göre;
"Soran olmadığı sürece zamanın ne olduğunu biliyorum. Ancak soran birine onun ne olduğunu açıklamak istediğimde, bilemez hale geliyorum."
Zaman kavramı öznelliğini korumaya devam ederken hayatınızı düşünmenizi istiyorum. Aslında şimdiki zamanda mı yaşıyorsunuz yoksa bu bir yanılsama mı? Gerçekler nedir? Sizin gerçek olarak gördüğünüz şey bir hayal ise? Ya da sizin hayal olarak bildiğiniz bir şey gerçeğin kendisi ise?
Aklınızın karıştığının farkındayım. Belirsizliklerin ve olasılıkların birleşmesi ile oluşan bir kuramdan bahsedeceğim. Kuantum Fiziği. Belirsizlikten nasıl kuram olur gibi kafanızda sorular oluşabilir ancak şunu düşünmenizi istiyorum. Gerçeğin peşinden giderken aslında belirsizliklerin izinden gitmiyor muyuz? Gerçeğe ulaşmanın yolunu belirsizlikler bize sunuyorsa o zaman belirsizliklerin gerçekleşme ihtimali de söz konusu değil midir?
Şimdi sizleri işlenen bir cinayete götüreceğim. Güneş, Galata'da bir dükkanda yeni tanıştığı Dünya ile dükkandan çıktıklarında Güneş'in tam yanında bulunan Dünya'nın kafasına biri uzaktan ateş eder ve Güneş'in gözlerinin önünde Dünya yere düşer. İşlenen bir cinayet. Bu cinayetin başka bir cinayet ile bağlantısı olduğu düşünüldüğünde komiser Merih, psikolog olan Güneş ile işbirliği yapma kararı alır. Güneş'in görevi hastası olan sekiz yaşındaki Eren'den ailesi ile ilgili bilgi almaktır. O bilgiler sayesinde katile ulaşmak komiser Merih'e göre kolaylaşacaktır. Fakat bu işbirliği ile çıkarılan kanıtların peşinden giderken belirsizliğin kuyusuna takılıp duracaklardır.
Peki bu cinayetler neden işlendi ve katil kim?
Zamanın eşsiz gizemi ile belirsizliğin merakı ile okuyacağınız bir kitap. Kitaba polisiye bir kitap olarak bakmak yerine içinde bulunan Kuantum Fiziği'ni anlayarak okumanızı ve Mevlana'nın söylediklerini kalbinizde hissetmenizi istiyorum.
Yazardan okuduğum ilk kitap oldu. Ben kalemini beğendim. Merak unsurunu koruyarak kitabın sonunda neler olacak diye sayfaları çevirirek kitabı okuyorsunuz.
Eğer sizi etkileyecek bir kitap okumak istiyorsanız bu kitaba bakmalısınız.
"Her kaybedişten bir arayış doğmaz ama her buluş başka bir yokluğun habercisidir. İnsan çoğu zaman dünyanın hakimi, bazen de küçük bir anın esiridir."
"Zamanın durması ne büyük bir lanet olurdu. Her şeyi anlamlı kılan anıları biriktiren, insanı insan kılan şey zamanın akışı değil miydi? Mutlu hissedilen bir anda durması da farklı değildi. İnsan sonsuza kadar aynı durumu yaşayıp mutlu olabilir miydi? Mutluluğu getiren değişim, dönüşüm ve bilinmeze dair merakın ta kendisiydi."
"Doğa tarafsızdır. İnsan doğadan güç alıp onun çöle de çevirebilir, çölleri çiçek bahçesi de yapabilir. Kötülük atomlarda değil, insanın ruhundadır." Steven L. Manly
“Üretmeden mutluluğu, yalnız kalmadan kendini, bir amaca bağlanmadan gerçek sevgiyi de öğrenemezdi."
"İnsan erken yaşlarda dünyayı, orta yaşlarda kendini, ilerleyen yaşlarda da kendi dünyasını keşfederdi ama şüphesiz en güzel dönemler dünyanın keşfiyle ilgiliydi."
"İnsan çoğu zaman dünyanın hâkimi, bazen de küçük bir anın esiridir. "
"Yokluk insanın kendi değerlerine has olmadığında çabucak unutulur. Başkasının sahip olmadıkları, başkasının ismi kadar yer etmezdi beynimizde."
4 yorum
Çok güzel anlatılmış ellerinize sağlık
YanıtlaSilUmarım severek okursunuz :)
SilÇok değişik bir konusu varmış😊Anlatım için teşekkürler😊
YanıtlaSilBen severek okudum umarım seversin :)
Sil