Hakan Özkan İyi Ki Yoksun

20:01:00

 Hayat, karşımıza bazen çok iyi kişileri koyarken bazen de bazı kişiler tarafından sınanırız. Sanki hayatımızı mahvetmeye gelmiş ve bizi yoran ancak onlara karşı beslediğimiz, belki sevgi belki de bağlılık diyebilirim, duygulardan dolayı hayatımızdan çıkarmakta zorlanırız. Fakat unuttuğumuz bir şey var. Bu hayata bir kere geliyoruz ve hayatımızı bizi önemsemeyen kişiler için harcamaya değer mi?

İşte bu soru üzerine yazılmış denemelerden oluşuyor bu kitap. Kitabın içinde yazılanları okuduğumda yazarın da yazdığı duyguları yaşadığını hissettim. Sevmek, birisine değer vermek çok güzel duygular ancak bu duyguları hak eden kişiler ile paylaşmak gerektiğini düşünüyorum.

Bir veya bir kaç kişi tarafından yara alan biriyseniz, değer verip o değeri karşı taraftan görmediyseniz sizinle aynı duyguları yaşamış birinin yazdığı denemeleri okumak belki de size iyi gelecektir.

"Ben, güvenmeyi bina inşa etmeye benzetiyorum. Binayı yapması aylar sürüyor, yıkması sadece saniyeler. Yerleştir mayını, bas düğmeye. Bom! Yıkık bir binayı restore etmek çok zaman alır. Bazen yerine yenisini dikmek gerek."

Güveni yıkılmış, artık hayatınızda yeni bir sayfa açmak isteyen biriyseniz belki bu kitap size iyi gelebilir. 

Kitabın içinde Allah'a dua etme, onun sunduklarına şükretme, Allah'a inanıp ona güvenmeden de bahsederek belki de içinizde bulunan inanca sesleniş olabilir.

Unutmayın hayatınızda eskiden olan ama artık olmayan kişileri düşünmek yerine yeni bir sayfa açmak gerekiyor. Onlara şu andaki hayatınızda, iyi ki yoksun, demenin zamanı gelmedi mi?

Eğer deneme türünde yazılmış bir kişinin yaşadığı duyguları ve düşüncelerin anlatıldığı kitaplardan hoşlanıyorsunuz bu kitaba bakabilirsiniz.

"Herkes yerini kendisi belirler. Hayatta yaptığınız seçimler veya sergilediğiniz davranışlar sizi bir yerlere getirir."

"Herkesin, bir şeylerin farkına vardığı an farklıdır."

"Yalanla sürdürülen her beraberlik, ortaya çıkan ilk gerçekte son bulur."

"Kıymet bilmek, kaybettiğin birinin arkasından ne kadar ağladığınla alakalı bir durum değildir. Onunla beraberken değerini bilmenle alakalıdır."


You Might Also Like

6 yorum

  1. Aslinda bize ne denli yıkım getirdiklerini, ne kadar zehirli olduklarını onlar hayatımızdan çıktıktan sonra fark ediyoruz. Hasar kontrolü yapıp ayağa kalktığımızda aslında hayatın o kadar da kötü olmadığını, mutlu olmanın kolaylığını fark ediyoruz. Yani öyle çokta şey yapmamak lazım. 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte doğru diyorsun ama bunu sonradan öğrendikten sonra şey yapmıyoruz sıkıntı orda 😂😂

      Sil
    2. Valla ne güzel ve doğru dedin öğrendikten sonra hayat daha iyi oluyor :)

      Sil
  2. En merak ettiğim kitap yorumu idi sonunda yazdın valla ne zaman diye bekliyordum 😍😍 ellerine sağlık sanırım bu kitabı alacağım ❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa beğenmene çok sevindim umarım severek okursun aldığında ❤️❤️❤️

      Sil