Ayşe Yamaç İncili Kavak

21:54:00

Bu kavak ağacı sıradan bir kavak ağacı değil. Kimsenin bilmediği ancak Mıcık'ın dostluğu ile yeniden ortaya çıkan incileri ile onun ve ailesinin hayatını değiştireceğinden habersiz hayatını sürdüren Mıcık'ın asıl ismi Mustafa'dır. Fakat Mustafa o kadar küçük biriydi ki herkes ona Mıcık diye sesleniyordu.


Mıcık ve ailesi yoksuldu. Üstelik Mıcık'ın bir ayağı topallıyor ve bir gözü görmüyordu. Bu yüzden onunla arkadaşlık kurmak istemeyen çocuklar yüzünden üzülüyor ve tek dostu olan İncili Kavak'ın yanına gidip dertleşirdi. Bir gece İncili Kavak hünerlerini sergileyerek onun yaşamını değiştirecektir.

Bu kitabın içinde sadece incileri bulunan bir kavak ağacı yok. Ayrıca iyilik için yaratılan hologramlar da yerini almış. Pluton'da yaşayan bu hologramlarda olan C-43 Dünya'ya giderek bazı ülkeler için inceleme yapmak için görevlendirilmişti. Ayrıca Avrupa'nın yoksul bir ülkesinde yaşayan Vendi isminde kız ile arkadaşlık yapacaktır. Peki Mıcık ve Vendi nasıl karşılaşacaktır?

Kitap fantastik türde yazıldığı için çocukların severek okuyacağını düşünüyorum. Ayrıca kitabın içinde resimlerin bulunması onların dikkatini çekmesini sağlar.

Sevginin gücünü, birisine değer vermenin önemini, iyiliğin güzelliğini, farkındalık konusuna değinen öykü, çocukların bakış açısını etkileyecektir.

Kitabın dili akıcıydı bu yüzden çocukların severek okuyacağını düşünüyorum. Kitabın ödül alması ise beni cezbeden durumlardan biri oldu. 2003 Çocuk Edebiyatı Fantastik Öykü Yarışması İkincilik Ödülü'nü almıştır. 

Kitabın +9 için uygundur.

Eğer çocuğunuz için kitap arıyorsanız veya çocuk kitapları okumaktan hoşlanıyorsanız bu kitaba bakabilirsiniz.

"Oysa en büyük zenginlik, mutluluktur."


You Might Also Like

0 yorum