Hamide Kocadoru Deniz Prensesi Fergana

20:41:00

Masalların çocuklar için önemli olduğunu düşünüyorum. Bir konu hakkında çocuklara bir şeyler öğretmek istiyorsanız ona masal okuyarak istediğiniz konuyu öğretebilirsiniz. Bu masalda da sevginin gücüne çocukların hayran olacağına eminim. Genelde büyü, sihir gibi konulara daha çok ilgileri oluyor. Sanırım bunun nedeni çocukların hayal gücünün zenginliği ile alakalı.

Kitap, 'Bir varmış bir yokmuş' olarak bilinen o masalların has başlangıcı ile başlıyor. Denizin dibinde Fergana isminde bir prenses yaşarmış. Ancak bu prensesin ve ailesinin saraydan çıkması yasakmış. Çünkü Denizler Cadısı onlara büyü yaparak sarayda hapsolmalarına neden olmuş. Eğer bu sayardan adımlarını attıklarına bir daha geri dönme şansları yokmuş.

Bir gün Fergana'nın aklına bir fikir gelmiş. Eğer bakıcısı olan balinanın ağzının içine girer onunla dıları çıkarsa belki de bu büyüden kurtulabilir? Bunu denemeden bilemezdi. Peki bu plan işe yaracak mıydı? Fergana'nın başına neler gelecekti?

Okurken sizi o dünyanın içine alacak bir kitap. Kitabın resimler içermesi çocukların dikkatini çekiyor ve size sorular soruyorlar. 

Ben severek okudum. Çocukların da seveceğini düşünüyorum. Hem onlarla verimli zaman geçirmenizi sağlacak.

Kitabın içinde bulunan resimleri Mustafa Delioğlu çizmiştir.

Kitap +4 yaş için uygun.

Eğer çocuğunuz için kitap arıyorsanız veya çocuk kitapları okumaktan hoşlanıyorsanız bu kitaba bakabilirsiniz.




You Might Also Like

2 yorum

  1. hikayeden çok resimlere odaklanıyor çocuklar bu yüzden çizerler, yazarlar kadar önemli.

    YanıtlaSil