Herdem Kitap Önereceğim Kitaplar (1.Bölüm)

11:33:00

Severek okuduğum yayın evlerinden biri Herdem Kitap. Okuduğum kitapların konusu, yazarların kendilerine özgü kalemleri beni etkiledi. Ben de severek okuduğum sekiz kitabı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunu birinci bölüm olarak düşünebilirsiniz. Yayınevinden okumak istediğim bir sürü kitap var onları da okudukça sizlerle paylaşacağım.





Bahsedeceğim sekiz kitabın ayrıntılı yorumları blogumda vardır. Kitaplardan bahsederken ayrıntılı yorumlarının linkini de bıracakacağım. Gelelim bahsedeceğim kitaplara:


  • Arkın Gelişin Ted Bundy Bir Seri Katilin Anatomisi
Bu kitapta bir dönem Amerika'daki eyaletlerde işlediği cinayetler ile kendinden bahsettiren Ted Bundy'in hayatını okuyoruz. Kitabı okurken böyle bir kişinin yaşadığını bilmek bile tüylerimin ürpermesine sebep oldu. Yazarın Seri Katil Uzmanlığı sebebiyle Ted Bundy'ın psikolojisini de okumuş oluyoruz.

Ayrıntılı yorumu:


  • Ömer Faruk Yılmaz N'aber İhtiyar?
Yeraltı edebiyatından kitap okumaktan hoşlanıyorsanız birde N'aber ihtiyar? kitabına bir şans verebilirsiniz.Hayatın çirkinliğinden bunalan karakterimiz her denediği İntihar teşebbüsünden başarısız olarak yenildiğinde bileğine yeni bir çizik ekleniyordu. Ancak görünmeyen ruhuna eklenen çiziklerden kimsenin haberi olmadan sigarasını yakıp içmeye devam etti. Sizi etkileyecek bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Ayrıntılı yorumu:


  • Ömer Faruk Yatbaz Vatanım Sensin
Vatan sevgisi ile imkansız aşkın harmanlandığı bir roman Vatanım Sensin. İsrailli kadın asker Mora ile Filistinli Yusuf'un hikayesi sizi etkileyecek.

Ayrıntılı yorumu:

  • Nurcan Özgür Gök Göğsümün İki Arası
Bırakılanlar, geriye kalanlar ve yaşanılanlar birer birer kağıda dökülmüş bu kitapta. Kitap, duyguların yoğunluğu ile yazılmış denemelerden, aforizmalardan ve şiirlerden oluşuyor.  Bu tarz kitaplardan hoşlanıyorsanız mutlaka tavsiye ederim.

Ayrıntılı yorumu:


  • Bengül Dedeoğlu Kadının Adı Var
Türkiye'de kadın olmak. Yaşanılanlar yaşanmışlıklar. Öykü türünde yazılmış bu kitabın okuyan herkesi sarsacağını düşünüyorum. İçindeki öykülerdeki kadınlar sizi etkileyecek.

Ayrıntılı yorumu:



  • Filiz Tarı Hayatın Soğuk Yüzü
Bazen kuralların bile işlemediği bir an olur. Ne diyeceğimizi bilemeyiz. İşte bu kitap da onlardan biri benim için. Yazılanların gerçekten yaşanması sizi de etkileyecektir.

Ayrıntılı yorumu:


  • Galip Uyar Bir Gün Kadrim Bilinirse 
Sabahattin Ali severlerin mutlaka okuması gereken bir kitap. Ben okurken onun eserlerini yeniden okumak istedim. Sizi etkileyecek bir hikaye ile Sabahattin Ali sevgisi anlatılıyor.

Ayrıntılı yorumu:


  • Metin Akdeniz Soyut Refleks
Özgür, geçmişte yaptıklarını sırtındaki kamburuyla taşırken onun yaşadıklarını yazarın özgün diliyle şahit olacaksınız. Okurken sizi etkileyecek bir kitap.

Ayrıntılı yorumu:


Kitaplar hakkında sormak istediğiniz bir şey olursa yorum yazabilirsiniz ya da mail atabilirsiniz. Kitap alışverişi yaparken size yardımcı olması dileği ile. 

You Might Also Like

2 yorum