Arkın Gelişin Ted Bundy Bir Seri Katilin Anatomisi

20:20:00

Bu kitabı okuduktan sonra fark ettiğim en büyük konu çocuk gelişiminin ne kadar önemli olduğu oldu. Çocukların yaşadıkları travmalar onların gelecekteki hayatlarını etkilediğine bir kez daha şahit oldum. Bu çocukların ilerde seri katiller olabileceğini kim bilebilir ki?

"Çoğu seri katilin çocukluk döneminde hayvanlara işkence yapmak, onlar için bir tür şaka olarak algılanır.Aslında bu tip deneyimler ileriki yaşlarda sadist bir kişiliğe dönüşümün ilk belirtileridir."

Seri katillere duyulan merak da onların yaşamını etkiliyor. O esrarengiz olayda kendilerinin rolünü düşündükçe ve kitlenin merakı artınca bir sonraki kurbanlarını aramaya çıkıyorlar.

"Bu fenomenler nasıl açıklanabilir? Sebeplerden biri seri katilin uyandırdığı esrarengiz merak. Her ne kadar birçok kriminoloji uzmanı bu gerçeğe mesafeli dursa da, bunu kabul etmemek mümkün değil. seri katilin vahşeti, kendini kurbanlarından üstün tutması ve tabii gizemli kişiliği onu bu kadar enteresan kılan sebeplerden bazıları. Bu konu aynı zamanda insanların üzerine korku da salıyor. Aslında iğrenme, nefret ve korkunun karışımı değil midir insanlarda merak uyandıran?"

Peki bir seri katil neden cinayet işler ?

"Bugünün seri katillerinin ifadelerinden yola çıkarak, katillerin seri cinayetler işlemesinin en büyük sebeplerinin şunlar olduğu söylenebilir; kurbanları üzerinde kurdukları egemenlik duygusu ve cinayetlerin medyaya yansımasıyla halk tarafından kendilerine gösterilen korkunun getirdiği saygı."

Bu kitapta bir dönem Amerika'daki eyaletlerde işlediği cinayetler ile kendinden bahsettiren Ted Bundy'in hayatını okuyoruz. Kitabı okurken böyle bir kişinin yaşadığını bilmek bile tüylerimin ürpermesine sebep oldu.

Peki bu Ted Bundy kim?

"20. yüzyılın en yaygın olarak bilinen katillerinden biri olan Ted Bundy, Amerika’da çok sayıda genç kadına ve kıza tecavüz edip öldürmekle suçlanmıştır. Bundy, genellikle halka açık bir yerde kadın kurbanlarına yaklaşıp onları tenha yerlere çektikten sonra tecavüz edip öldürmüştür. Bazılarını ise öldürdükten sonra tecavüz etmiştir. En az 12 kurbanının kestiği kafalarını kupa olarak dairesinde tutmuştur. Defalarca yakalanmış, iki kez cinayet suçlarından yakalandıktan sonra polis ve mahkemeden kaçmayı başarmıştır. En sonunda Bundy yakalanmış otuzdan fazla cinayet işlediğini kabul etmiştir. 1989 yılında da elektrikli sandalyede idamı gerçekleştirilmiştir. "

Peki Ted'in idam edilmesi sizce doğru bir karar mı?

Benim dikkatimi çeken konulardan biri kurbanlarını fiziksel özelliklerine göre seçmesi oldu. Uzun saçlı ve bu saçlarını ortadan ikiye ayıran kişilerdi. Bunun nedeni ise üniversite aşık olduğu ve ilk sevgilisine benzemesinden dolayıdır. İkinci konu ise ciddi ilişkiler yaşadığı iki kadının tıpkı annesi gibi dul olması oldu. Okurken acaba Ted'in kendisini üvey babası yerine koymak istediği için mi bunu yaptığını merak ettim. 

Kitabın içinde bulunan Mahkeme Tutanakları hukuk okuyan veya bu konularda ilgilenen kişiler için iyi bir kaynak olacağını düşünüyorum. Ben okurken bir çok duygunun içine girdim. Eğer bu tarz biyografi kitaplarını okumayı seviyorsanız tavsiye ederim. 


You Might Also Like

0 yorum