Durumavii His Ateş Mavisi II

16:50:00

Kitap yorumundan önce şunu söylemem lazım. Bu kitap His serisinin ikinci kitabı bu yüzden ilk başta His Cehennem Çiçeği kitabını okumanız lazım. Diğer türlü karakterlere, olayların geçtiği yer olan Ruhlar Şehrine, yaşanılan bazı olayları anlamanız daha zor olur.

İlk kitap bittikten sonra (Öyle bir yerde bitti ki ikinci kitapta neler olacak diye merak etmeye başladım.) kitap elime ulaşır ulaşmaz başlamam gerekiyor diye hemen okudum.

Kitabı okurken kendimi Ruhlar Şehri'nde yaşanılan olayları izlerken buldum. Hare Ruhlar Şehri'ne tekrardan geldiğinde (Nasıl geldi, Neler oldu, Hare zaten oradaydı gibi sorularınız için sizi serinin ilk kitabına alayım. Orada yaşanılan olaylardan sonra Hare'nin başına gelenleri anlamanız daha kolaylaşır. Böylece ikinci kitapta Hare'nin nerede olduğu neden tekrardan dediğimi daha iyi anlarsınız.) Ruhlar Şehri onun hatırladığı gibi değildir.

Ne yapacağını düşünürken aklına gelen fikrin bile onu şaşırtacağından habersiz yürümeye devam eder. Sanki bu yer başka bir yerdi ve onun varlığı bu yere alışmaya çalışıyordu.

Aşk ise hatıraların tozla buz olduğu bu şehirde onu tutan yaşam kaynağıydı. Bu seride aşkın başka bir yönüne tanık oldum. Hisler ile yaşanılan aşka. Hisin tıpkı kitapta anlattığı gibi yaşanılan her duyguyu her hatırayı defterdeki sayfalara yeniden yazmasına onların tekraradan hissedilmesine şahit oldum. Hare ve Ateş'i kalbimde hissederek okudum. Yerlerini doldurmadan onları tekrardan okuyacağıma eminim.

Bu seride sadece aşk var dersem ayıp olur. Fantastik türde yazılmış güzel bir kitap bana göre. Özellikle bu türde yazan Türk yazarlara şans vermek isterseniz mutlaka bakın. ruhlar Şehri'nin değişimi, orada yaşayan kişilerin maceraları okuduğunuzda yazarın güçlü bir kalemi olduğunu anlayacaksınız. 

Bildiğim kadarıyla seri iki kitaptan oluşuyor. Üçüncü kitabının çıkmasını bir çok okuyucunun istediğini fark ettim. Devamı olursa ben de okurum. Çünkü yazarın dili, anlatılan şehrin betimlemeleri çok hoşuma gitti. 

Eğer fantastik türde kitaplar okumayı seviyorsanız Türk yazarlara şans vermek istiyorsanız ve aşkı hissetmek istiyorsanız size bu seriyi öneririm. 

 “”Aşk, aşık olduğun kişinin kalbini ele geçirmek değildir.” Belleğimden gözlerimin önüne akan görüntüler bana veda ettiği anlara aitti. Yutkundum, aynı saniye acı dolu bir damlayı teminde hissettim. “Sadece, o mutlu olsun diye atmayan kalbinden dualar edebilirsin.”” 

Serinin ilk kitabı Durumavii His Cehennem Çiçeği kitabının yorumunu okumak isterseniz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://fuldenufacik.blogspot.com/2019/03/durumavii-his-cehennem-cicegi.html


You Might Also Like

1 yorum