Next

13:45:00

Geleceği görebilme yeteneğiniz olsaydı hayatınızın akışını değiştirir miydiniz? Yoksa bu durumu umursamadan hayatınıza devam mı edersiniz? Aslında ilginç görülen bu yeteneği başkalarının haberi olunca neler olacağını deney kobaltı olacağınızı da düşünmek lazım. Bunu Cris Johnson da düşündü. Bu yeteneği öğrenildiğinde onu kullanmak isteyecek bir sürü kişi olacaktı ve onun eskisi gibi hayatı olmayacaktı.




Cris Johnson, iki dakika ilerisine kadar geleceği görme yetkisine sahiptir. O da bu yeteneğini Las Vegas'ta kumar oynamak için kullanır. Kimseye bu yeteceğinden bahsetmeden hayatına devam eder. 

Taa ki o geceye kadar... O gece onu izleyenlerden habersiz kumar oynarken hayatı bir anda değişir. FBI ajanı Callie onun bu yeteceğini fark ettiğinde onu Los Angeles'taki nükleer saldırı hazırlığındaki teröristleri durdurmak ondan yardım ister.

Filmin kısaca konusu bu. Filmin bazı bölümleri beni yorarken bazı bölümleri ise yönetmence ustalıkla işlenmiş. Yoran kısımların çoğu gelecekte parçaların bize sunulması ve sanki o olaylar yaşandı hissi verirken aslında o olaylar yaşanmamış oluyor. Bunu anlamaya çalışmak beni biraz yordu. Ancak bu durum benimle alakalı olabilir.

Filmin sonunu beğendiğimi söyleyebilirim. Aşk için yapılan her şey beni etkiler. Aşk güçlü ve kişiden kişiye değişen bir duygudur. 




Carlotte adında İtalyan bir ressam var, güzelliği tanımlamış. ’’Hiçbir şeyin eklenmesini, çıkartılmasını, değiştirilmesini gerektirmeyecek şekilde çalışan parçaların bir bütünüdür’’ demiş. '' 




Film hakkında araştırma yaparken filmin Philip K. Dick'in Altın Adam (The Golden Man) adlı öyküsünden uyarlanmış. Ancak bu uyarlama aksiyon türünde olmuş. Öyküde ise anladığım kadarıyla aksiyon unsuru yokmuş. (bu kitabı okuduktan sonra daha kesin bir bilgi edinmiş olurum.)



2007 yılında yapılmış olan filmin yönetmeni Lee Tamahori. Nicholas Cage, Jessica Biel ve Julianne Moore'un başrollerinin paylaştığı film aksiyon türündedir.





Bana göre fazla beklentiye kapılmadan izlenmesi gereken bir film. Konusu güzel ancak bir şeyler eksik geldi bana. (belki de izlerken yorulduğum öğeden de kaynaklanabilir.)

Aksiyon türünde filmlerden hoşlanıyorsanız bir şans verebilirsiniz.

IMDb puanı: 6.2
Benim puanım: 7.0
Keyifle Seyirler. :)


You Might Also Like

0 yorum