Napoleon Hill Başarının Kuralı

21:38:00

Hayat akıp geçerken başarılı olmayı kim istemez ki? Başarı denilince birçok kişinin hayaller kurduğu birçok kişinin ise başarılarına başarılar katmak için çırpındığı bir dünyada yaşıyoruz. Peki siz başarılı olmak istiyor musunuz? Eğer başarılı olmak istiyorsanız yazının devamı ilginizi çekecektir.

Öncelikle bu tarz kitaplar okuyup bir kenara atılacak kitaplardan değil. Yazılanları hayatınızın içine koymalısınız ve hayatınızı şekillendirmelisiniz. Ancak bu sayede verim alırsınız ve hayatınızı yönlendirmeye başlarsınız.

Kitabı kitUp uygulaması ile dinleyerek okudum. Güzel bir deneyimdi. Kitaptaki önemli noktaları sizler için on beş-yirmi beş dakika arasında (dinleme süresi) sunuyorlar. Ben baya keyif alarak dinledim. 

Gelelim kitaba;

 Napoleon Hill bu kitabı 1928 yılında yazmıştır. Ona göre insan, zihninin sınırsız gücünü benimseyerek en çılgın hayallerini gerçekleştirebilir. Yeter ki hayallerine gerçekleştireceğine olan inancı olsun. 

En büyük ve ilk adımlardan biri şüphesiz bir hedef belirlemektir. Bu hedef belirlenmediği sürece bir adım atamazsınız. Hedef ne kadar somutsa başarı da o kadar kaçınılmaz olur. Hedeflerinizi kendinize hatırlatmalı ve onun için mücadele etmelisiniz. Hedefinizi belirledikten sonra başarının geleceğine inanmanız gerekir. İnancın hayal gücünüz ile birleşmesi ile kendinizi daha iyi hisseceksiniz.

Fakat inancınızın yanında başarıya ulaşmak için pratik adımlara da ihtiyacınız var. Hayallerinize ulaşmak için çaba sarf etmeniz gerekir. Ve başarıyı engelleyecek en büyük engel korkuyu hayatınızdan çıkarmaya çalışmalısınız. Korkularınızı yönetmeyi öğrenmeniz gerekir. Korkularınız ile yüzleşmeli ve korkunuzun kaynağına inemeniz gerekiyor.

İş seçiminin başarı ile ilişkisi vardır. Sevdiğiniz bir işi yaparsanız başarı da arkasından gelecektir. Sizi mutlu edecek bu da davranışlarınıza ve tutumunuza yansıyacaktır. Bu da sizin insanlar arasında sevilmenizi ve çalışanlar içinde vazgeçilmez olmanızı sağlar.

Empati duygusu ile insanlara yaklaştığınızda hem kendinizi hem de karşı tarafın size olan tavırları değişecektir ve size yardımcı olmaya çalışacaktır. Çünkü onu anladığınızı ona hissettirmeniz gerekir.

Düşünce biçimizi değiştirmeniz gerekiyor. İyimser düşünce sistemi ile başarısızlığınızı analiz edebilir ve hatalarınızdan dersler çıkarabilirsiniz.

Eğer bu tarz kitaplardan hoşlanıyorsanız mutlaka bakmalısınız.


You Might Also Like

10 yorum

  1. Çok güzel bir kitap bende okumuştum 😍

    YanıtlaSil
  2. Dinleme işini ben de denedim ama olmadı ya. :D Yorum için teşekkürler^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer telefondan kitap okuyabiliyorsun uygulamalar var istersen onlara bak :)

      Sil
  3. Sesli kitap için tercih edilebilir😊

    YanıtlaSil
  4. Bazen sesli kitap arıyorum, bu aklımda olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamayı indireceğin zaman haberim olsun indirimli kod veririm :)

      Sil
  5. Sesli kitap uygulamasıyla uyuşacağımızı sanmıyorum ama Napoleon Hill bayağı güzel önerilerden bulunmuş :)

    YanıtlaSil