Kamile Tilavel Fidan Raga Kimin Gerçeği?

12:23:00

Editör yardımcılığını yaptığım kitap ile karşınızdayım. Editini yaparken "Bir sonraki sayfada ne olacak?" diyerek, merakla okumuştum bu kitabı. Öncelikle sizi şaşırtan ve düşündüren  kitaplardan hoşlanıyorsanız bu kitaba mutlaka bakmalısınız. 

Öykü evli ve iki çocuğu olan mükemmeliyetçi bir kadın. Hatta duyguları belli olmasın diye kendince kalkanlar oluşturmuş hayatını bu şekilde sürdürerek yaşamına devam eder. 
Ezgi ise öğretmendir. Öğrencilerini çok seven kendini onlara adayan biri. Kendini rahatlatmak için gittiği terapi merkezinde belki de kimsenin yaşayamacağı bir seans yaşar. Nefes egzersizleri, meditasyon ile bir anda kendini başka bir hayatın içinde bulur. Peki bunun açıklaması nedir? 

"Bilinçaltı küçük bir çocuğun baktığı yerden bakar dünyaya ve duygu odaklı çalışır. Onu görmezden gelerek hareket ettiğini zannetsen de o, her zaman hissetmeye devam eder. Bilinçaltının işi seni hayatta tutmaktır ve mutlu bir hayat sürebilmen için gerekli olan her şeyi kendince sağlar ama sen, üst bilincin ile aldığın kararların peşinde koşarken onu oracakta unutusun. Kendini de öyle..."

Onların yaşamı üzerinden aslında kendi hayatınızı sorgulayacaksınız bu kitapta. Olmak istediğiniz kişiyi yaratırken neler yapmalısınız? Aslında siz kimsiniz? gibi soruları kendinize sormanızı sağlıyor. Raganızı yani isteklerinizi ararken, istemediklerinizi (Dveşa) keşfetmenize yol gösterecek bu sorular. 

"Birbirine zıt gibi duran iki kavram olmasına rağmen bir şeyi istemek, yanında başka bir şeyi istememeyi kaçınılmaz kılar, bu sebeple Raga-Dveşa her zaman kendine çıkan bir paradokstur."

Hayat da böyle değil midir? Zıtlıklar içinde kendimizi aradığımız bir yolculuk...

Yazarın kalemini çok sevdim. Kitabı okurken kendimi yaşananların içinde hissettim. Yazarın bu konularda ilgisi ve bilgisi olduğu için onları harmanlayarak kitabın içine serpiştirmiş. Yaşamayı, istekleri, nefes almanın önemini okuyucuya güzel bir konu ile aktarmış. Önemli olanın insanın kendisini dinlemesi ve anlaması gerektiğini akıcı bir dil ile okuyucuya sunmuş.

İki farklı kadın. İki farklı hayat. Peki bu olanların sırrı nedir?

Kendinizi sorgulayacağınız kitaplardan hoşlanıyorsanız bu kitaba mutlaka bakmalısınız. 

"İnsan hissetmediği duyguyu başkasına hissettirebilir miydi?"



You Might Also Like

2 yorum