BCP (Blogları Canlandırma Projesi) Ocak Ayı Raporu- Şubat Ayı Teması

21:43:00




Öncelikle bu proje sayesinde çok güzel filmler, diziler ve kitaplar keşfettim. Her yazı birbirinden güzeldi. Keyif alarak okudum hepsini. Yazıların hepsine ulaşabilmeniz için Sevgili Okurix'in yazısını buraya ekleyeceğim. Benim severek katıldığım bir proje oldu. Umarım sizlerin de hoşuna gider.


Şubat ayının teması ise Uzak Doğu. Çoğu kişinin ilgisini çekeceğini düşünerek seçtik. Peki Uzak Doğu derken ne demek istiyoruz?

"Uzak Doğu terimi; Asya'nın doğusunda, ÇinJaponyaEndonezyaFilipinlerMalezyaBruneiSingapurDoğu TimorTaylandLaosKamboçyaVietnamMyanmar (Birmanya), Kuzey KoreGüney Kore ve Moğolistan ülkelerinin tamamına verilen genel addır. Bu bölge dünyanın en çok turist çeken bölgeleridir. Kültürleri çok zengin ve çeşitlidir. Tao Şinto ve Budist tapınakları göz kamaştırır. Dinler İslamBudizmKonfiçyüslükTaoculukŞintoistlik ve Hıristiyanlıktır. Tabiata tapan insanlar da çoktur. 

Uzak Doğu tanımı, Dünya Savaşları'ndan önce İngilizlerin Hindistan'daki topraklarına işaret etmekteydi. Ancak Dünya Savaşları'yla bölge ülkelerine verilen genel isim halini almıştır. Kavramın temelinde Avrupa kıtasının merkez olarak kabul edilmesi yatmaktadır. Avrupalılar, Dünya savaşları dönemi başta olmak üzere, kendilerinin doğusunda yer alan Osmanlı İmparatorluğu'na, Yakın Doğu; Güney ve Orta Asya'daki topraklara, Orta Doğu ve daha uzakta kalan alanlar için de Uzak Doğu kavramını kulanmışlardır. "

Uzak Doğu'da geçen filmler veya diziler izleyebilir ya da burada geçen yazılmış bir kitap okuyabilirsiniz. Ya da Uzak Doğu yazarlarından bir kitap ile bize eşlik edebilirsiniz. Ben kitabımı seçtim bile.

Bu projeye katılmak isterseniz yorumlara yazabilirsiniz.

You Might Also Like

3 yorum

  1. Etkinlik iyi oldu ya. Onu bahane ederek uzun süredir okumak istediğim ama bir türlü elimin gitmediği kitapları okuma fırsatı buluyorum. ☺️

    YanıtlaSil
  2. Ayrıca Uzak Doğu hakkındaki açıklama çok iyi olmuş. 😄

    YanıtlaSil