Funda Tümer Sanat ve 21. Yüzyıl

21:04:00

Teknolojinin gelişmesi ile yaşamımızda birçok şey değişti. Bunlardan birisi de sanat. Kitap, sanatın ne olduğundan bahsederek bizi güzel  bir yolculuğa çıkarıyor. 
Kitabın dilinin  anlaşılır olduğunu söylemek isterim. Eğer bu tarz sanat ile ilgili kitaplar okumak isteyip ancak hangi kitapla başlangıç yapacağınızı bilemiyorsanız, İşte o kitaplardan birisi, Sanat ve 21. Yüzyıl. Yazarın amacı da sanatı geniş kitlelere ulaştırarak bu zevki herkese yaşatmak. 

"Sanat, her bireyin eğitim süreci içerisinde yer alması gereken bir kavramdır. Bireyin sanat ile eğitimi, estetik duygusunu, bakış, düşünce ve algılama becerilerini geliştiren en önemli unsurlardan biridir. İnsanın hayata bakış açısını genişletmesinde ve varlığındaki ruhsal zenginliği artırmasında önemli bir yer tutar."

Sanat, sanatçı, sanat eserlerinin tanımlarından bahsederek okuyucuya, her eserin sanat eseri olup olmadığını sorgulatıyor. 
Kitapta hoşum giden kısım, sanatın hangi konulara göre değerlendirildiğini ve eserlerin birbirlerinden nasıl ayrıldığından bahsedilmiş olması. Bunu yaparken önemli sanat akımlarının ne olduğu da anlatılmış. 

"Prusya Kralı Büyük Friedrich, " Bir ülkede bilim, akıl ve sanattan çok servete değer verilirse bilinmelidir ki orada keseler şişmiş ama kafalar boşalmıştır." der."

"21.Yüzyılda Sanat nasıl şekillenmiş?" sorusunun da cevabını bulacaksınız. 
Resim, heykel, fotograf, çini, seramik gibi sanatları da irdeleyip Türkiye'deki günümüz sanatçılardan örneklerin olması ve kitabın sonunda da onlara ait eserlerin bulunmasını çok beğendim. Bu sayede bahsedilen eserin ne olduğunu görmüş oluyoruz. 

Bilmediğim birçok şey öğrendim. Bazı bilgilerimin netleşmesini sağladı bu kitap. Bu sayede kafamda var olan bazı soruların cevaplarını da almış oldum. 

Sanat akımları, sanatın ne olduğu, 21. yüzyıldaki sanatlar hakkında anlaşılır bir dil ile yazıldığı için bu konu hakkında bir şeyler okumaktan çekenen kişiler için bana göre başlangıç için uygun bir kitap. Eğer bu türde bir kitap arıyorsanız bu kitaba mutlaka bakmalısınız.



You Might Also Like

6 yorum

  1. Sanat konusunda kafam biraz karışık. Tarihe adını yazdırmış sanatkar ve zanaatkarları tenzih ederek söylüyorum; günümüzde 3 dkda yapılan tabloların şişirilerek sunulması gerçek sanatı ve sanatçıyı sömürmekten başka bir şey değil. Belki bu kitap, kafa karışıklığımı giderebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bu kitaba bak sanırım kafa karışıklığını giderecektir :)

      Sil
  2. Sanata aşırı bir ilgim var. Bu kitabı okumak istiyorum😊

    YanıtlaSil