Juliette Blanche Sarah Guilmault Une étrange disparition

22:15:00

Fransızca kitap okumak isteyen ancak başlangıç seviyesindeyseniz (A1-A2) bu tarz seviyesi belli olan kitaplar okumanızı tavsiye ederim. Bu kitap A2 seviyesinde yazılmış. Bu yüzden hem olayı daha iyi anlarsınız hem de yeni kelimeler öğrenirsiniz. Ayrıca Fransızcanız gelişir. 

Bana göre bir dil o dilde yazılmış kitaplar okuyarak öğrenilir. Hem dilin ana unsurlarını -nasıl cümle kurulur, kelimelerin kullanışı, fiil çekimleri vs.- okuduğunuz kitapla pekiştireceksiniz. Bilmediğiniz kelimelerin anlamları bir deftere yazarsanız ve arada o deftere bakarsanız kelime hazineniz gelişir. Dil öğrenmede kelime bilmek önemli bir unsur.

Lucielle yaz tatilinin son günlerinde büyük annesinin yanına gitmek zorunda kalır. Çünkü ailesi eve az uğrayacak ve onun evde yalnız kalmasını istemezler. Tabi bu durum karşısında üzülse de elinden bir şey gelmez ve büyük annesinin yanına gider.

Orada sadece bilgisayarın başında oturan kuzeni Ludovic  ile asla benzemezler ve anlaşamazlar. Bu yüzden de Ludovic kuzeni ile ilgilenmek istemez.

Bir gün Lucielle bisikleti ile gezerken Alex ile tanışır. Alex aksi amcası ile birlikte yaşamak zorunda olan bir çocuktur. 

Kitapta Lucielle'in Alex ile tanıştıktan sonra başına gelen olaylar anlatılır. Klasik bir konu, sonu tahmin ettiğiniz gibi ilerleyecek ancak dediğim gibi bu tarz kitaplar ile Fransızcanız gelişecektir.Çocuk kitabı olduğu için de daha rahat okuyacaksınız.

Başlangıç seviyesindeyseniz bu kitaba bakabilirsiniz. 

"Lucielle veut répondre quelque chose, mais parfois il n'y a pas de mots pour exprimer certaines sensations." (Lucielle bir şey cevaplamak -söylemek- istedi, ancak bazen bazı duyguları anlatmak için kelimeler yoktur.)



You Might Also Like

4 yorum

  1. Yabancı dilde bir kitap okumamıştım hiç. Ama bir dili öğrenmek için çok iyi bir alternatif 😊

    YanıtlaSil
  2. Fransızcam yok ama çok tatlı bir kitaba benziyor😊

    YanıtlaSil