William Taylor Kısaca Zekice (Değişim Manifestosu)

18:44:00

Dinleyerek okuduğum bir kitap oldu Kısaca Zekice. Kitap yayınevi tarafından Değişim Manifestosu adıyla basımlanmış. Eğer kitabı almayı düşünüyorsanız bu duruma dikkat etmenizi tavsiye ederim. Kitabı Kitup uygulaması ile dinledim. Şimdi bu uygulama ne işe yarıyor diyeceksiniz hemen açıklayayım.

Dünya'nın en iyi kitaplarındaki fikirleri sadece 15 dakikada dinleyebilirsiniz ya da okuyabilirsiniz. Zamanınızı iyi değerlendirmek ve otobüs gibi toplu taşımalarda zamanınızı daha verimli geçirmenizi sağlayacak güzel bir uygulama. Dinlerken cızırtı olmuyor ve ses olarak da gayet iyi. 

Eğer uygulamayı kullanmak isterseniz %25 indirim kuponunu kullanabilirsiniz.

Aylık 19.90 Tl olan uygulamayı ayda 14.90 Tl yararlanmak için;


bağlantıyı tıklayarak ilk başta ücretsiz üye olmanız gerekiyor. Daha sonra ekrana çıkacak kuponu kullan bölümüne kafkahayrani kodunu yazarak %25 indirime sahip olacaksınız. (Bir sorunuz olursa bana yazabilirsiniz.)

Gelelim kitabın yorumuna:

Bu kitabı eğer bir işletmeye sahipseniz veya işletme bölümünde okuyorsanız mutlaka okumanızı tavsiye ederim. 

Teknolojinin gelişmesi ile artan rekabet, kaynakların kısıtlılığı, kişilerin tercihlerinin değiştirmesi gibi birçok etken işletmelerin ayakta durmasını zorlaştırıyor. Peki işletmeler nasıl ayakta duracaktır?

İşte bu sorunun cevabını arayan kişilerin okuyabileceği bir kitap. Yazar zeki bir çok şirket sahibine ulaşarak başarılarının arkasında yatan sırların ne olduğunu anlatıyor kitabında. Bu sayede iş sahiplerine başarılarını nasıl göstereceklerine ve çalışanlarını motive edecek neden bu şirkette çalışmaları gerektiğini anlamlarını sağlayacak bir kitap.

Şirketin tutarlı bir amaca hizmet etmesinin öneminden, şirketin kendisini sıra dışı göstererek yani diğer şirketlerden farklı olduğunu kanıtlayarak bunu çalışanlarına ve müşterilerine aktarması gerektiğinden, sadece kar için değil aynı zamanda değerler için de çalışılması gerektiğinden, ilhamın öneminden, yaptığı işin önemini açıklayıcı bir şekilde aktarılmasının öneminden bahseder.

Öğrenmenin öneminden ve empati duygusunun kişiler üzerindeki etkisinden ve mütevaziliğin çalışanlar için fark yarattığından bahseder.

Eğer bu tarzda kitaplardan hoşlanıyorsanız bakmanızı öneririm. 


You Might Also Like

10 yorum

  1. Çok güzel yorumlamışsın 🌸 daha önce hiç okumadğım bir kitap daha 😆

    YanıtlaSil
  2. Başka bir uygulama vardı, onu denedim hiç hoşuma gitmedi ahahaha O yüzden uzağım bu tarz uygulamalara :)

    YanıtlaSil
  3. Uygulama pek kullanmıyorum ama sayende bir sürü kitap keşfettim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne mutlu bana umarım severek okuyorsundur :)

      Sil
  4. İşletmeye ilgisi olanlar için güzel bir kitap gibi görünüyor😊

    YanıtlaSil
  5. Işletme ve ticaret alanında yazılmış güzel bir kaleme benziyor. Sponsorluk almıssın anladığım kadarıyla😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o konuyla ilgisi olanlar sever bence :) aldım ama işime yarayacak mı bilemiyorum 😂

      Sil