Phoenix Public Library Staff Eat Drink Read (Ye İç Oku)

19:40:00

Bu hayatta yapmayı en çok sevdiğim şeylerin bir araya toplandığı bir kitap diyebilirim Eat Drink Read (Ye İç Oku) için. Kitabın türkçesinin bulamadım bu yüzden kitabın ismini kendim çevirdim. Ama dil olarak sizi yoracağını düşünmüyorum. Eğer bilmediğiniz kelimeler varsa sözlükten bakarak okumaya devam edebilirsiniz.

Kitap, Phoenix Halka Açık Kütüphanesinin Çalışanları tarafından 2014 yılında yazılmış. Amacı güzel bir yemek yerken sizi serinletecek içecekler içerken aynı zamanda güzel kitaplar okuyabileceğinizi, ruhunuzu dinlendirecek müzikler dinleyebileceğinizi, sizi etkileyecek filmler izleyebileceğinizi anlatmak ister. Bir kişi ile iletişim kurduğunuzda eğer o kişi ile ilk randevunuz ise onu genel kültürünüz ile etkileyebileceğiniz kitaplar, filmler ve müzikler öneriyor.

Kitap, yemek ve içeceklere göre bölümlere ayrılmış. Örneğin başlangıç yemekleri yerken hangi kitaplar okunur ? Serin içecekler içerken veya tatlı yerken hangi filmler izlenir ? gibi Phoenix Halka Açık Kütüphanesinde çalışanların sizlere önerdiği kitapları, filmleri ve müzikleri tanıma ve eğer ilginizi çekerse onları inceleyebileceksiniz. Ben onların önerdiği birçok kitabı ve filmi inceledim bile.

Bölümlerin ayrılış biçimi yemeklerin ve içeceklerin türüne göre. İlk başta bu türde olan yemeklerin ismi yazılmış. Daha sonra Phoenix Halka Açık Kütüphanesi çalışanlarının yazdığı yemekler ve içecekleri ile uyumlu olduğunu düşündükleri önerileri yazmışlar. Ve bu öneriler kitap veya film ise kısaca konularından bahsetmişler. En sonunda ise bahsettikleri yemeklerin tariflerine yer vermişler. Bu sayede yeni tatlar keşfeceksiniz ve eğer yemek yapmaya meraklıysanız sizin için büyük bir mutluluk olacak. Yeni denediğiniz tarifleri arkadaşlarınıza veya kendinize yapabileceksiniz.

Ben yemek yemek için yaşayan kişilerdenim bu yüzden o tarifleri okurken çok mutlu oldum. İstediğim zaman istediğim tarifi deneyeceğimi bilerek okumaya devam ettim. Ve yeni kitaplar araştırmayı seven biri olarak listeme eklenecek birkaç kitap oldu bile. Filmleri de izleyeceğim mutlaka.

Eğer benim gibi yeni yemekler keşfetmeyi seven, yeni kitaplar araştırmaktan hoşlanan ve film izlemek sizi mutlu ediyorsa mutlaka bu kitaba bakmanızı öneririm.


You Might Also Like

10 yorum