Pretty Woman (Özel Bir Kadın)

20:58:00

Pretty Woman yıllar önce çekilse de bana göre günümüzde de büyüsünü koruyan romantik komedi filmlerinden biri. Birçok filme ilham olan biraz peri masallarını andıran konusu ile izleyiciyi hayal dünyasına doğru sürüklüyor. Bence bu hayal dünyasına sürükleme durumu oyuncuların uyumu sayesinde oluyor. Richard Gere ve Julia Roberts ikilisinin usta oyunculukları ile sizleri yeniden 90'lara götürüyorlar.

Filmin konusuna geleyim:

Zengin, kimseyi umursamayan hatta çevresindeki sahte dünyadan sıkılan iş adamı Edward olayların gelişimi ile Vivian ile tanışır. Vivian hayat kadınıdır. Ve bu tanışmanın ikisinin hayatını değiştireceğinden habersiz plan yaparlar. Vivian bir haftalığına Edward'ın sevgilisi olacaktır ve karşılığında da 3000 dolar alacaktır. Fakat hayatın onlar için başka bir sürprizi vardır.

Filmin yorumunu yazarken araştırmalarım sonucu aslında bu peri masalı bizim izlediğimiz son ile bitmeyecekmiş. Senaryo değişikliği yapılmış. Peri masalı senaryosu yerine belki de daha gerçekçi bir senaryo ile karşımıza çıkacakmış. 

Bu senaryoya göre bir haftanın sonunda Vivian parayı alacakmış ve Edward onu bırakıp gidecekmiş.Yani o peri masalının hiç bir  kırıntısı olmadan Vivian sokaklara ve uyuşturuculara Edward ise nefret ettiği zengin yaşantısına adım atacakmış. Tabi bu senaryo olsaydı bu kadar izlenme olur muydu bilemiyorum. Bazen insanlar hayallerin gerçek olmasını izlemek ister. Hayatta olamayacak ama filmlerde olan o hayallerin...




“Kötü şeylere inanmak daha kolaydır.”  Pretty Woman










 "Richard Gere’in Julia Roberts’a kolye verdiği sahneyi hatırlıyor musunuz? Julia Roberts kolyeye dokunmak için kutuya elini uzattığında Richard Gere kapattığı için eli sıkışıyordu ve birden kahkaha atmaya başlıyordu. İşte o sahne aslında senaryoda yoktu. Julia Roberts elini gerçekten kutuya sıkıştırdı ve gerçekten güldü. "


Filmi izlerken en çok güldüğüm ve rolünü mükemmel yaptığını düşündüğüm kişi otel müdürü. (Hector Elizonda)

Tabi peri masalı modundan çıktığınızda hayatta olması muhtemel olmayan bir film. Belki istisnalar olabilir ancak bunun da olup olmadığından emin değilim.




Film 1990 yılında çekilmiştir. Yönetmeni de Garry Marshall'dır.

Eğer güzel vakit geçirtecek bir film izlemek istiyorsanız bu filme bakabilirsiniz.

IMDb puanı: 7.0
Benim puanım: 8.0
Keyifle Seyirler. :)

You Might Also Like

7 yorum

  1. Hatırladım bu ikiliyi😍Çok güzel bir filmdi😊

    YanıtlaSil
  2. Ben henüz izlemedim ama çok seviliyor gerçekten. Belki bu aralar izlerim ben de :)

    YanıtlaSil
  3. bu filmi arada bir izleyip mutlu oluyoruuum :) holly shit hihihi :)

    YanıtlaSil
  4. Pretty Woman çokça duyduğum ama bir türlü izleyemediğim bir film, belki yakın zamanda izlerim :)

    YanıtlaSil