Hakan Yıldırım Kağan'ın Günlüğü Bizim Çocuklar

13:39:00

11 yaşında olan Kağan'ın günlüğüne konuk olmaya hazır mısınız? Kağan bu günlüğü öğretmeni ve babasının tavsiyesi üzerine tutmaya karar verir. Bunun nedenini olarak yaşadığı hiçbir şeyi unutmak istememesi. Söz uçar yazı kalır.

Kağan kimsenin kimseye selam vermediği bildiğimiz büyük şehirlerden birinde yaşar. Tabi bu durum 11 yaşındaki bir çocuğun gözünde insanların birbirini görmezden geldiği kalabalıklar içinde yalnız yaşayan insanlar oluyor. Bu durumdan mutsuz olduğunu babasının memleketlerine tayin istemesini mutlulukla karşılıyor. Annesi, babası ve küçük kardeşi ile memleketlerine doğru yolculuk başlıyor.

Günlük, tayinden sonra onun gözünden yaşadıkları ile devam ediyor. Yaşanan her olayda çıkarılacak dersleri yazar ilmek ilmek işlemiş. Çocukların severek okuyacağını düşünüyorum. Okurken çocukların Kağan ile onun yaşadıklarına şahit olması belki de onların da günlük tutmasını sağlayacaktır. 

Kağan'ın günlüğünde arkadaşlığı, sevgiyi, dostluğu, bir konu hakkında bir şey bilmeden o konu hakkında yorum yapmamayı, dersler ve oyunların dengesini, aile ilişkisini, yardımlaşmayı tekrardan hissedeceksiniz.

Okurken sizi sıkacağını düşünmüyorum. Çocuklarınızın keyifle okuyacağını düşünüyorum. Kağan'ın maceraları güldürürken sizleri de eğlendirecek. 

Çocuk kitapları okumayı sevenlerin ve çocukların severek okuyacağını düşünüyorum bu kitabı. 

"Çünkü doğru yerden gelen eleştirilerin bana güç katacağını çok iyi biliyorum."


You Might Also Like

2 yorum

  1. ay bayılırım bunlaraaa. saftirik vampir ve saftirik greg gibii :)

    YanıtlaSil