Nilüfer Buğur Enkaz-ı Tarumar-ı Beşer

13:47:00

Mavi'nin hayatını okumaya hazır mısınız? Okurken kendinizi onun yanında hissedeceğiniz yaşananları değiştirmek isterken eliniz kolunuz bağlı sadece bakacağınız hazin bir hikaye onun hayatı. 

Sevdikleri için her şeyi yapmaya hazır biri. Kendi hayallerini elinin tersiyle iten ancak yaptıkları karşı taraflarca görülmek istemeyen bir kadının hayatına şahit olacaksınız. Sevginin karşılığını alamayan ama sevgi için her şeyi yapmaya hazır biri...

Mavi, hayallerinin mesleği olan öğretmenliği çocuklara sevginin tohumlarını ekerek mutlulukla yaparken gelen telefon ile hayatı bir anda tepetaklak olur.

"Ne ola ki sevgi tohumunu yeşermeye? Ki, çocukların yüreğindeki tarlaya sevgiden başka hangi fidan ekilebilirdi ki? Sadece çorak yürekler, sevgi tohumunu yeşertmezdi. Oysa çocukların yüreği, bütün ekilen fidanları yeşertecek, geleceğin umutlarıydı."

Annesi babasının hastaneye götürülmesi gerektiğini söylediğinde atar topar okuldan çıkar. Ve ona sevgisini sunan tek kişi babası hayata veda etmiştir. Mavi'nin yetim kalmış yüreği bu acıya dayanamazdı ancak sevdikleriyle bu dünyada yaşayabilirdi. Birbirlerine destek olarak... 

Destek ve sevgi tek taraflı olur mu? Her şeyini veren sadece Mavi ise ve karşıdaki hiçbir şey vermiyorsa ? 

Mavi ailesi için hayallerinden vazgeçer. Öğretmenliği bırakıp aile şirketinde çalışmaya başlar. Üstelik ablası ve abisi her işi ona yüklerler. Annesi evlensin de evden gitsin diye gözlerinin içine bakar. Sevdiği adam onu terk eder. Bulunan başka bir ceset ile hayatı tepe taklak olur.

O herkese sevgisini sunarken istediği tek şey sevildiğini hissetmekti. Bunu ona çok gören ailesinin onu dinlememesi onun suskunluğunu anlamamasını okurken gözlerim doldu. Sevgi bu kadar değerliyken insanlar bu sevgiye neden karşılık vermez. Neden geç kalındığında her şey anlaşılır? 

Yazarın kalemini beğendiğimi söylemek istiyorum. Okurken beni kendine çeken kitapları severek okurum. Tabi bu kitabın sonunda gözyaşlarıma engel olamadım. Bana bu duyguları yaşatan bu kitabı okurken sizi de etkileyeceğini düşünüyorum. Özellikle de son kısımda... 

Mavi seni unutmayacağım. Sevgim yüreğimde filizlenecek. Senin istediğin gibi.

Sevgi emek ister. Karşılık bekler. Karşı tarafın sevginizi hissetmenizi ister. Sevgi güzel bir yolculuktur. Tabi bu yolculuğa size değer veren kişilerle yapmanızı tavsiye ederim. Bu yolculukta tek başınıza kaldığınızda yıkılan taraf siz olursunuz.

"Bir gün sevdiğim,
Bir gün koşacağız umutlu, mutlu yarınlara,
Sökeceğiz şafağı karanlığa inat,
Yürüyeceğiz üzerine hiç basılmamış kumların üzerinde,
Ufukta bizi bekleyen hayallerimiz var,
Bir gün sevdiğim,
Bir gün çadır kuracağız geniş çöl ufukları arasında,
İşgal edeceğiz ufku genişlememiş dimağları,
Utkumuzu kutlayacağız bir gün,
Bir gün sevdiğim..."


"Konuşanı herkes duyar da, asıl marifet konuşmayını duyabilmekte değil mi?"

"Şimdi hangi "ah"lar hangi "vah"lar geri getirebilir onu? Hangi vicdan azabı geri getirebilirdi artık, bedenden göçmüş bir ruhu?"

"Ve anladı ki, insanlar artık sadece dış görünüşleriyle sınıflandırılıyor. Buna göre muamele yapılıp, hitapta bulunuluyor. Nasıl bir yürek taşdıklarıyla hiç kimse ilgilenmiyor ya da değer görmüyor. İnsanlığın ölmüş olduğu böylesi bir zamanda yaşamak..."



You Might Also Like

0 yorum