Tim Vicary The Piano Man

22:09:00

İngilizceniz başlangıç seviyesinde olduğu için İngilizce kitaplar okumaktan çekiniyorsanız bu kitaba bir şans verebilirsiniz. Kısa bir öykü. Dili de gayet sade ve akıcı olduğu için rahatlıkla kitabı okuyacaksınız. Sizi yoracağını sanmıyorum. Kitabın içinde geçen bazı kelimelerin anlamlarının bulunduğu bir sözlüğün bulunması sayesinde anlamını bilmediğiniz kelimelere de bakabilirsiniz.


Denizin üzerinde bir adamın bulunması ile hikaye başlıyor. İlk başta onun yüzdüğünü sansalar da kıyafetlerinin oluşu ve havanın soğuk olması kadının dikkatini çekiyor.  Daha sonra adamın yanına gidiyor. Adamın üşüdüğünün fark ettiğinde onunla konuşmaya çalışıyor ancak adam tek kelime etmiyor. Tabi kadın da ambulans çağırması gerektiğini anlıyor.

Tabi bu konuşmama durumu hastanede de devam ediyor. Sorulan soruların hiçbirine cevap vermiyor. En sonunda onu Hemşire Avril'ın çalıştığı psikiyatri servisine yatırıyorlar. Bir gün burada kağıda piyano çizince onu ana oturma odasında bulunan piyanonun yanına götürüyor Avril. İlk başta çalmasa da daha sonra müziğin güzelliğini odadaki herkese gösteriyor ve ismi Piyano Adam oluyor.

Peki Piyano Adam'ın başına neler geldi? Kim o? 

Kitabı okurken aslında uzatılabilecek bir hikaye olduğunu düşünüyorsunuz ancak seviye ve kısa bir öykü kitabı olması bence okuyucuya yetiyor. Uzatılmış hikaye okumatan sıkılanlar bence severler. 60 sayfalık kısa ve güzel vakit geçirmenizi sağlayan, sizi hayatınızdan koparıp Piyano Adam'ın yanına götüren bir kitap. Ben, Piyano Adam'ın hikayesini merak ederek hızlıca okudum.

Aşkın ve müziğin ritmini hissediyorsunuz. Bazı rastlantıların güzelliğine seviniyorsunuz. 

Eğer İngilizceniz başlangıç seviyesinde ve güzel bir hikaye okumak istiyorsanız bu kitaba bakabilirsiniz.

"This was a very different piece of music, fast and exciting, full of colour and life."

"When somebody has an accident, there are sometimes two kinds of injury. One is an injury to the body, perhaps a broken arm or a leg, or something worse. But there is also another kind of injury, and you cannot see these injuries because they are inside a person’s head. The shock of a bad accident can do strange and terrible things to a person’s brain."



You Might Also Like

2 yorum

  1. Maalesef ki, insanın yüreğindeki, kafasındaki yaralanmalar, kırgınlıklar iyileşmek için çok daha fazla zamana ihtiyaç duyuyor. Ben listeme ekleyeyim. İngilizce kitap okumaya geri dönmek için ideal. 😊

    YanıtlaSil