Germano Zullo İncelikli Şeyler

20:19:00

Kitabın içinde yer alan az cümle bile aslında hayattaki küçük mutlulukların simgesi gibi. Resimler -özellikle de resimlerin ahenki ile- anlatılmak istenmiş incelikler. 

Yazılar resimlerin altında  -bazı sayfalar sadece resimlerden oluşuyor.- ve birbirlerini destekler nitelikte. Resme bakıyorsunuz sonra altaki yazıyı okuyorsunuz ve diğer sayfayı çeviriyorsunuz. Sayfayı çevirirken meraklanıyorsunuz. O küçük ayrıntının bir hayata etkisini hissediyorsunuz.

Bizi bir yol karşılıyor ilk sayfada. Daha sonra kırmızı kamyonetin gelişi ile devam ediyoruz. Neler olacak diye düşünürken bir adam kamyonetin içindeki kuşları serbest bırakıyor. Sadece biri çıkmıyor dışarı. Onun uçmayı bilmediğini düşünen adam nasıl uçulacağını gösteriyor. Onunla yemeğini paylaşıyor. Paylaşılan yemek, zaman ve sevgi aralarında bir bağ oluşturuyor. Kuş uçarak gittiğinde bu bağın gücünü okuyucuya fark ettiriyorlar çizimlerle.

Küçük ayrıntılar sayesinde oluşan o güzel bağların derin hissini yüreğinizde hissedeceksiniz.

Kitabı bir anda okursunuz önemli olan kitabın sizde yarattığı etki. Kitabın kapağını kapattıktan sonra hayatımdaki küçük ama önemli olan ayrıntıları düşündüm. Hani bazen umursamadığımız ancak onlar olmazsa hayatın tadı tuzu olmayacağını bildiğimiz ayrıntılar...

"Küçük ayrıntılar fark edilmek için değildir. Ayrıntılar keşfedilmek içindir."

Bu kitap sayesinde hayatınızda o güzel ayırıntıları keşfetmeye çıkacaksınız. Belki de o küçük ayrıntılar sizin onları keşfetmenizi bekliyordur.

Kitap; 2011 Sorciéres Ödülü, 2021 New York Times En İyi Resimli Kitap Ödülü, 2014 Sao Paulo Büyük Ödülünü almıştır.

Albertine'nin mükemmel çizimleri ile her yaştan insanın okuması gereken bir kitap bana göre.

Kitabı okuduktan sonra mutlaka kendi hayatınızdaki küçük ama keşfedilmeyi bekleyen ayrıntıları fark etmeye çalışın. Unutmayın, bazı günler insanı etkiler çünkü önemlidir ve farklıdır.

"Bazı günler farklıdır.
Bu günleri farklı kılansa ayrıntılardır ve biri bile dünyayı değiştirmeye yeter."



You Might Also Like

4 yorum

  1. Çok güzel bir kitaba benziyor. Yorumunu okurken bile o huzuru hissettim. 😊

    YanıtlaSil
  2. Kitabın enerjisi ve huzuru yazıya yansimis. Aslında tarzım olmayan bir kitap türü ama suanki halim ile merak uyandirdi not aldım kitabı :)

    YanıtlaSil