Elizabeth Laird The House On The Hill (Tepedeki Ev)

19:51:00

İngilizceniz başlangıç seviyesinde olsa da kolaylıkla okuyacağınız bir kitap. Youtube'da sesli videosu mevcut. Oradan hem dinleyip hem de okuyabilirsiniz. Bu sayede ingilizceniz de gelişir. 

Konu olarak tam Türk dizisi. Zengin kız, fakir oğlan klişesi. Paul -ana karakterimiz- nehrin kenarında yürürken güzeller güzeli Maria'yı görür ve ona kör kütük aşık olur. Tabi zengin kızımızın amacı biraz farklıdır. Hayatı için başka planları vardır. Paul da fakir olduğu için biraz tedirgindir. Bu sevgiye kendini kaptırmıştır. 

Evlenme teklifi ettiğinde -kız da kaçarak oradan uzaklaşır- işler biraz ters gitmeye başlar. Türk dizilerindeki kötü karakterler gibi kızın annesi ortaya çıkar. Buraları okurken, tam bir klişe, diyerek okumaya devam ettim. 

Paul ileride yazar olmak istemektedir ve gazetede gördüğü öykü yarışmasına katılır. Maria ve kendi hikayesini yazar. Bu yarışma sayesinde hayatı değişir.

Artık Paul'un hayatı eskisi gibi değildir. Zaman geçse de Maria'ya hala aşıktır. Onunla tekrardan karşılaştığında bazı gerçeklerin farkına varacaktır. 

Eğer kitabın sonu klişe bir şekilde bitseydi belki bende böyle bir izlenim bırakmayacaktı. Paul'un sevgisinin gücünü hissetmek belki de sevginin az olduğu bir yerde görmek hoşuma gitti. Tabi bu sevgiyi hak edene vermek gerektiğini düşünüyorum. 

Sayfa olarak az olduğu için kitabı bir günde bitirirsiniz. Bana göre bu kitabı ingilizcenizi geliştirmek için okuyun. Konu olarak beklentinizi düşük tutmanızı öneririm. 



You Might Also Like

8 yorum

  1. Dediğin gibi tam bir Türk dizisi klişesi. 😂 Sahi, sene başında her ay ingilizce kitap okuma kararım vardı. 6da takıldı kaldı. 😂

    YanıtlaSil
  2. Bazen klişe bir şeyler okuyarak ya da izleyerek vakit geçirmek istiyorum sadece. Böyle zamanlar için not alabilirim. Tek sıkıntım güzel ama İngilizce olması. :)) İlerletmek için iyi bir seçenek olabilir söylediğiniz gibi. Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ingilizcenizi ilerletmek için güzel seçenek umarım işe yarar :)

      Sil
  3. Vaov güzelmişşşş ☺️

    YanıtlaSil
  4. bildiğimiz tepedeki ev mı buuu, eski yeni filmlerini de izledim dizilerini dee :)

    YanıtlaSil