Hakan Yücel Adalet Timsali

11:36:00

Yapacağınız bir şeyden pişman olmamak için iki kere düşünülmesi gerektiğinin güzel bir kanıtı bu kitap. Yaşadığımız olayların ileride yaşatacağı hayal kırıklıkların önüne geçebiliyorsak belki de bunun için çaba harcamalıyızdır.  Vicdan, vücudu ele geçirdiğinde pişman olmak yetersiz kalabilir.


Salih söylediği bir yalanın ileride açacağı durumdan habersizdir. Gençliğin enerjisini hissettiğinde arkadaşları ile vakit geçirmek onun için güzel bir akşam demektir. Tabi o günün annesinin doğum günü olduğunu unutmuş, ertesi gün de ailesi onu almaya giderken trafik kazasında hayatlarını kaybetmişlerdir. İşte Salih vicdan azabını iliklerine kadar hissederek ailesinin ölümünden kendini sorumlu tutmaktadır. Vicdanı susmadan hatırlatır bunu. Bu psikoloji ile yaşayacağı olayları okuyoruz kitapta.

Kitabın içerisinde belirli bir kesim eleştiriliyor. Yazar bunu yaparken "sorgulayan ve sorgulamayan insan" arasındaki farkı okuyucuya aktarırken, bir insanın yaşamak için amacı olması gerektiğini de dile getirir. Tabi bu amacın onun için iyi mi kötü mü olduğunu kişinin sorgulaması gerekmektedir.

Yazarın ilk kitabı. Dilinin sizi yoracağını sanmıyorum. Argo kelimelerin bulunduğunu da dile getirmeliyim. Bu durum sizin için sorunsa buna dikkat edersiniz.

Kitabın ruhsal olarak bir kişinin düşüncelerini irdelemesini sevdim. Bir kişinin yaşamından toplumun yaşamına doğru yapılan eleştirileri okumak hoşuma gitti. Kitabın sonu benim beklemediğim bir şekilde bitti. Sonunu tahmin edemediğim kitaplar okumayı seviyorum. 

Adalet kelimesinin anlamını bireysel ve toplumsal olarak sorgulayacağınız bir kitap. Toplumla yaşamak veya toplumun kurallarına uymamak, toplumun kurallarını düşünmek veya davranışların doğruluğunu, yanlışlığını, deliliğini sorgulayacaksınız bu kitapta.

Eğer bu tarz kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız bu kitaba bakabilirsiniz.

"Sorgulamaktan aciz, cehalet ile bütünleşmiş zihinler en dibe çökmeyi hak ederler!"

"İnsan, kendine ait bir şey olduğunu düşünmediği bir yere ilgi duymaz. İlgi duymadığı, bilmediği şeylerden korkar insan..."

"Çünkü şüphe en büyük zehirdir, kana bir kere karıştı mı insana yaptıramayacağı hiçbir şey yoktur."

"İnanç olduğu sürece durumlar ve fikirler değişebilirdi. Ama inançsızlık durumunda altın tepsiyle önüne servis edilmiş değerin bile bir anlamı yoktur."



You Might Also Like

9 yorum

  1. Kendimi ve düşüncelerimi sorgulatan kitapları seviyorum.Bir cevaba ulaşmam gerekmiyor. Sorgulamanın daha önce fark etmediğim şeyleri fark etmemi sağlaması bile yeterli. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim beni sorgulatan kitapları :)

      Sil
  2. Güzelmiş bu kitap sardı beni ilk defa gördüm 😊

    YanıtlaSil
  3. Sorgulamak istesek de büyük çoğunluk tarafından kabul edilen yargıları ne yazık ki aykırı görünmemek için sorgulayamıyoruz. Alıntılar ve kitaba dair görüşlerin merak uyandırdı, alıp okumak isterim 🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorgulamamız gerekiyor aslında umarım kitabı severek okursun :)

      Sil
  4. Adalete çok önem veren biri olarak kitapta bundan bahsedilmesi ilgimi çekti güzel bir yorum olmuş emeğinize sağlık ☺️

    YanıtlaSil
  5. Aynen öyle :) okursan eğer umarım seversin :)

    YanıtlaSil