Ange et Gabrielle

18:45:00

 

Fransız romantik-komedi olan bu filmi Isabelle Carré'nin oyunculuğunu beğendiğim için açıp izledim. Kafa dağıtmalık, güzel bir filmdi. Aile bağlarının önemine değinen, bunu yaparken de komedi unsurunu kullanmışlar. 
Gabrielle bekar bir annedir. 17 yaşındaki kızı Claire ile yaşarken kızının hamile kalması ile rutin hayatı değişmiştir. Bir de kızının erkek arkadaşı Simon baba olmaya hazır değildir ve bebeği istememektedir. Bu duruma el atması gerektiğine karar veren Gabrielle, Simon'un babası Ange'ı bulur ve onunla konuşur. Tabi hayatın da sürprizi vardır.

Klasik bir konu ancak izlerken sizi sıkmıyor. Aslında aile kavramının ne olduğunu düşündürüyor seyirciye. Simon babasının ilgisini görmediği için baba olmak konusunda düşünceli. Baba olmak  sadece para göndererek olunmadığını güzel bir şekilde anlatılmış.Eğer Gabrielle, Ange'ın yanına gitmese oğlunun kim olduğunu bile bilmeyecekti. Oğlunu görmek aklına bile gelmiyordu. Görmek istediğinde ise yaşanacakları, bireyin psikolojini izlerken hissettim.
Çocuğun maddi ve manevi olarak ebeveynler tarafından bakılmasının önemini bir kez daha anlamış oluyorsunuz.  Çocuk-aile ilişkisinin ilerideki yaşamına etkisini de izliyoruz.


Yönetmenliğini Anne Giafferi'in yaptığı filmin başrol oyuncuları Isabelle Carré, Patrick Bruel'dir. Ben oyuncuların performansını beğendim. Beni güldürürken düşündüren bir film oldu. Bana göre beklentiyi yüksek tutmadan izlenmesi gereken bir film. 2015 yılında çekilmiş.


 IMDb puanı: 5.8

Benim puanım: 7.5
Keyifle Seyirler :)

You Might Also Like

11 yorum

  1. Klasik olsa da konu izlenebilir tarzda . Severim çok kafa yormadan aile,dram,komedi hayatın her telinden izler taşıması ✌️ teşekkürler öneriniz için.

    YanıtlaSil
  2. Biraz klasik buldum konuyu. Belki izlenebilir. Aile ile ilgili olduğu için o da🙂

    YanıtlaSil
  3. Konu güzelmiş aslında şans vermek istiyorum buna 🌸

    YanıtlaSil
  4. Okurken izlemek istedim hemen 😊

    YanıtlaSil
  5. Romantik komedileri severim tanıtımı için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil