Rıdvan Aklan Bana Bir Yol Çizer Misin?

20:42:00

Teknoloji geliştikçe hayatımıza yeni icatlar yeni kelimeler ekleniyor. Bunlardan biri de Siri. Akıllı telefonlarda bulunan sorduğunuz sorulara cevap veren Siri ile keyifli bir sohbete hazır mısınız?

Hazırsanız başlayalım.

Kitabın kahramanı teknoloji ile arası olmayan biridir. Sadece arkadaşlarının laflarından kurtulmak için kendine akıllı telefon almıştır. Ve o telefonu kurcalarken bir anda Siri ile tanışır. Böylece ikisi arasında gerçekleşecek diyalogları okumaya başlayacaksınız.

Bu diyalogların içinde günlük hayatımızda karşılaştığımız kavramlar yer almaktadır. Sabır, iyilik, zaaf, önyargı, zan, ayrılık ve daha niceleri..

Bu kavramların ne olduğunu incelerken aslında yaşamın ayrıntılarını keşfedeceksiniz. 

"Hiçbir hikaye sıradan ve öylesine, hiçbir amaç taşımadan yazılmış değildir. İçerisinde barındırdığı derin anlamları ancak aklını doğru kullananlar görebilir."

Sohbetlerin içinde yer alan kısa öyküler konuşulan konuları harmanlayarak okuyucunun düşünmesini sağlamış. Bu düşünme ile okuyucu bu kavramları yeniden irdeleyecek ve belki de hiç bakmadığı bakış açısı ile kavramların anlamlarını sorgulayacaktır. Bu sorgulama ile geçmişinde yaşadıkları da film şeridi gibi aklından geçecektir. Bu film şeritleri ile hayatınızı belki de yeniden yaşayacaksınız belki de yaşanan bir olaya farklı bir bakış açısıyla bakacaksınız. Ve bu farklı bakış açısı şimdiki hayatınızı yönlendirerek sizin kendinizi yeniden tanıma fırsatı verecektir.

"Lütfen, bir kere  unutmamalısın ki hiçbir soru sorulmamaktan daha kötü durumda olamaz. Soruları özgür bırakmak lazım ki anlamlarını bulsunlar."

Eğer diyalogların sizi alıp başka diyarlara götürdüğü, kitabı okurken kendi hayatınızı düşündüren kitaplardan hoşlanıyorsanız bu kitabı seveceksiniz.

"Düşünce hazinedir dostum, hem de uçsuz bucaksız bir hazine."

"Bazı duygular vardır sevgili dostum! Onları anlatabilmek ve hissedebilmek için yaşaman gerekir."

"Erdem bir ağaç ise kibir de o ağacın kurdudur. nasıl ki bir kurt ağacı içten içe kemirerek çürütürse, kibir de insanın erdemini öylesine içten içe çürütür."

"Acı da tatlı da, şükran ve isyan da hayatı simgeler, canlılığın devamını sağlar."

"Değişmek iyidir ancak ihtiyaç varsa."

"Zaaf da sır gibidir aslında, açığa çıktıktan sonra mağduriyete sebep olabileceği için özel kalmalıdır."

"... insanların tek kaçamayacakları yer vicdanlarıdır. Dolayısıyla sizler ya çok geliştiniz ve vicdanlarınızı susturacak kadar profesyonelleştiniz ya da yaptıklarınızın farkında değilsiniz.

Ve evet, insanlar kötü olduklarını kabul etmez demiştim ama kötü değildir dememiştim. Bütün insanlar iyi doğarak başlarlar hayata ama maalesef hepsi aynı şekilde devam etmezler yollarına. Çünkü genelde akıl ile yüreği buluşturmak yerine ikisinden birini sustururlar. Halbuki yüreğiniz ile aklınızı veya aklınız ile yüreğinizi susturmak yerine ikisini birbiri ile konuşturmayı öğrenirseniz gerçekler kendiliğinden gün yüzüne çıkacak ve su gerçekten akıp yatağını bulacaktır."

"Bir insana teşekkür edip onun gülmesini sağlayarak iyilik yapabilirsin ve bir insana bakışınla bile kötülük yapabilirsin."


You Might Also Like

12 yorum

  1. Siri nin böylesi bir kitapta olacağını hiç düşünmezdim 🤔 Ama konusu güzelmiş listeye aldım ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmezdim :) ben sevdim umarım sen de seversin :)

      Sil
  2. ... insanların tek kaçamayacakları yer vicdanlarıdır.
    Bu cümle beni çok üzdü. Bu kitabı okumak istiyorum, kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O cümle beni de etkiledi. Umarım severek okursun :)

      Sil
  3. bir yol çizeriz sana tabisideee rıdvan aklan :)

    YanıtlaSil
  4. Değişik bir içeriğe sahipmiş😍

    YanıtlaSil
  5. heey son yazıma baksanaa, sedayı iki saatte bitirdim. bi de yaz edebiyat etkinliğine katılsanaa, yaz boyu sürcek kitap etkinliğii, istersen bütün kategorilere istersen bazılarına katılabilirsin kiiii :)

    YanıtlaSil
  6. Farklı bir kitapmış, sayende öğrendim 🤭

    YanıtlaSil