Stewart Dawson Jr. Hiçbir Şey Rayında Gitmiyorsa Raydan Çık

12:04:00

Hayatınızı gözden geçirmenizi istiyorum. Herkesin doğru dediği düşünceler çerçevesinde mi yaşamışsınız? Hayallerinizi düşünmeden sadece size denilenleri yaparak mı yaşadınız? Peki bu yaşam sizi memnun ediyor mu? Eğer yaşamınızdan mutsuzsanız raydan çıkmaya hazır mısınız?

Eğer hazırsanız yazının devamını okumanızı istiyorum. Yok ben herkes gibi yaşamaktan memnunum raydaki yerim iyi hayattan beklentim yok diyorsanız üzgünüm bu kitap yüzünüze tokatı çarpmadan okumayı burada sonlandırın.

Hayat engebeli bir yokuş gibi. Çık çık bitmeyen dik kaldırımlarla dolu. Ancak hayallerinizin sonundaki manzaraya sahip olmak için başarısızlığın, zorluğun tadına varmanız gerekir. Hani armut piş ağzıma düş atasözü vardır. İşte hayat öyle değil. Bazı zorlukları deneyimlemek gerekiyor. Eğer gittiğiniz ray hayallerinden çok uzaksa o rayda durmanın bir anlamı yok. Çıkın o raydan. Hayatı herkes gibi yaşamak zorunda değilsiniz. Kendi raylarınızı ellerinizle kendiniz oluşturun. Yeniden inşa edin. Bu rayda mı hayallerinize gitmiyor? Ellerinizle yaptığınız rayı yıkın. Yeniden başka ray oluşturun. Taa ki hedefinize ulaşana kadar yürüyün engebeli yokuşlarda. Yürüyün ve izlerinizi bırakın. İzlerinizin kalıntısına baktığınızda kendinizle gurur duyun. Hayatınızı istediğiniz gibi yaşadığınız için kendinizle gurur duyun.

"Asla vazgeçme! Bugün zor, yarın çok daha zor olacak ama öbür gün mutlaka güneşi göreceksin." Jack Ma

Bu sözü hayallerinizin peşinden giderken aklınızda tutmanızı istiyorum. Zorluklara göğüs geren ve adını tüm dünyaya duyuran Jack Ma'nın hayatına bakmanızı istiyorum. O raylarını kendi oluşturdu ve herkes tarafından tanınan biri oldu. Peki siz raylarınızı oluşturmaya hazır mısınız?

"Bir insanın raydan çıkması için illa ölmesi gerekmiyor tabii. Ancak bunun için sınırları zorlaması ve daima kararlı olması gerekiyor elbette. Karalılık karşısında hiçbir güç duramaz. Kişi, hayalleri için hayatını ortaya koyabilecek kadar cesur davranırsa işte o zaman gerçekten raydan çıkmış demektir."

Kitabın içinde raylarını kendi oluşturan ve raylarını oluşturamayan insanların hayatlarından bahsederek onların hayatı ile kendi hayatımıza bakmamızı sağlıyor. Kendi hayatından kesitler de var kitabın içinde. Kimisinde güleceğiniz, kimisinde üzüleceğiniz, kimisinde şaşıracağınız hikayeler... Ben bazılarında ,"Öyle yapmasıydı ne olurdu ?" diye düşünürken buldum. 

Stewart Dawson Jr.'nin kendine has kalemiyle rayların tozunu silmeye ya da rayları yeniden inşa etmeye hazırlanın. 

"Raydan çıkmak zordur. Cesaret ister. Kendinizi yarı yolda bıracaksanız rahatsız olmayın ve hiç çıkmayın raydan. Ne de olsa milyarlarcası o raylarda ölüp gidiyor. Kimler mi? Bilmem(!)

Kısacası başkalarının tebeşiriyle önümüze çizilen çizgilerin ötesine geçmek ya da yeni yollar keşfetmektir raydan çıkmak. Öyleyse bir şeyleri başarabilmek için önce meydan okumanız ve zihnimize döşenmiş paslı raylardan kurtulmamız gerekecektir."

Farklı tarzda yazılmış, kendinizi sorgulatacak, sizi etkileyecek bir kitap okumak istiyorsanız bu kitaba bakmanızı ve okumanızı öneririm.

"İnsanlardan beklentimizi kesmediğimiz, etrafımızdaki gereksiz kalabalığı dağıtmadığımız sürece başarılı olamayacağımız muhakkaktır. Öyleyse hiç zaman kaybetmeden raydan çıkmaya, gereksiz insanları hızlıca hayatınızdan çıkarmayı deneyin. Kim bilir belki de köşe başında "başarı" adındaki o sevimli sonuç sizi bekliyordur."

"Hayat, insanın önüne bazen altın fırsatlar da sunar. Gel gör ki bunları fark etmek için az da olsa altından anlamak gerekir."







You Might Also Like

0 yorum