Nurten Kelleveziroğlu Tosun İnkarnadin

20:02:00

İnkarnadin, canlanmanın sembolu anlamına gelen kan kırmızısı rengi, Asu'nun yaşamında yeniden vücut bulabilecek midir? Renklerin büyüsüne inanan Asu'nun gökkuşağı gibi hisleri olması gerekirken o beyaz ve siyahı seçmişti. Net, keskin ve inatçı yapısı bütün ilişkilerini etkileyen önemli unsurlar. Fakat onun da içinde gizlediği yaraları mevcut.

Eser, Asu'nun kendi yaşamını derinden değiştirecek o uçak için havaalanına gitmesi ile başlıyor. İlk sayfalarda bu kararın alınmasının onun için büyük bir öneme sahip olduğunu anlıyoruz ancak bu kararı neden aldığını ilerleyen sayfalar bize gösterecek.

"İnsan hayatta çok şey olmak isteyebilir. Ait olmak, mutlu olmak, anne olmak, bekli pilot olmak. Az sonra bineceğim boeing bilmem kaç numaralı uçağın pilotu, acaba hayali uçmak mıydı? Benim hayalim neydi? Sabit bir hayalim olmadı, sonra güçlü olmak istedim. Değişmeyen tek hayalim buydu. Sarsılmaz! Sarsıldım mı? Defalarca. Ama dik durdum, marifet oldu bana, kuyruğu dik tutmak. Dönüp bakmadım ardıma. Dedim ya, ya siyah oldum ya da beyaz, gri olamadım."

Dik duruşunu her anında gösteren Asu'nun derinliklerine indiğinizde, anne sevgisini hissedemeden büyüdüğünü geçmişin tozlu izlerinde anlıyoruz. Babası tarafından tapılan Asu'nun annesi ile ilişkisini hem ondan hem de annesi Handan Hanım'ın ağzından okuyoruz. Kitap ikisinin uçağın olduğu güne kadarki anılarını da barındırıyor. 

Bazen çok sevdiğimiz bir kişinin istekleri için kendi duygularınızı gizler misiniz? İşte Handan kendi hislerini gizlerken aslında çoğu kişinin yaşamını etkilediğinin farkında bile değildi. Sırlar ortaya çıktığında, her şey ortaya saçıldığında affetmek kolay mıdır?

Asu'nun hayatını değiştiren bir diğer kişi ise ilk aşkı Adel. Geçmiş ile uçak gününü iç içe okurken aşkın birçok şekli ile karşılaşacaksınız. Asu'nun net kararı ise bu aşkın geleceğine etkisi tartışılamaz. Kendime onun yerine koyduğumda öğrendikleri ve ondan gizlenenler ağır.

"Hayatımıza yön verirken aldığımız kararlar yarınlarımızı şekillendirir. Karar bir yönelimdir. Sadece duygu ya da mantık ile davranamayız. İki yönü de kullanmalıyız."

Yazardan kalemini çok beğeniyorum. Okurken kendimi sanki Asu ve Handan'ın yanı başında hissetmek, yaşadıklarını onların gözünden okumak çok güzeldi. Özellikle son bölümleri okurken baya etkilendim. Eserin hayattan bir parça olmasını başarmış bana göre yazar. 

Türü sevenlerin mutlaka okuması gereken eserlerden birisi.




You Might Also Like

0 yorum