Ali Hazelwood Love On The Brain- Beyindeki Aşk

20:56:00

Yazar ile tanışma kitabım oldu. Ben Ingilizcemi geliştirmek için genellikle romantik türdeki kitapları okuyorum. Bu kitabın seviyesi de B1-B2 arası. Aynı zamanda Ali Hazelwood'un kitaplarını Nemesis Yayınları çevirdiği için kitabın Türkçesini kolaylıkla bulabilirsiniz.

Eser bana göre okuması keyifli ancak beklentiyi yüksek tutarsanız sizi tatmin edecek bir kitap değil. Hani bilindik son dediğimiz romantik kitaplardan. Kitabı okurken bazen ana karakteri sarsmak istesem de Bee'nin geçmişte yaşadıklarını öğrenince ona sarılmak istedim.

Bee, tam anlamıyla Marie Curie hayranı. Bu hayranlığını Curie hayattayken yaşadıkları ile kendi hayatını kıyaslamasıyla daha net bir şekilde okuyucuya göstermek istemiş yazar. Biliminsanı olan Bee, astronotların uzay gemisindeki yaşamlarını daha işlevsel hale getirilmesinde önemli bir rol olan kaskların geliştirilmesi için Nasa'da kurulan bir projede görev almaya hak kazanmıştır. Kariyeri için dönüm noktası olan bu projede eskiden tanıştığı Levi ile çalışacaktır.

Levi ile geçmişteki anıları pek iyi değil. Tabi bu anıların arkasında büyük bir yanlış anlaşılma mevcut. İlerleyen bölümlerde de bunu göreceksiniz. Nefret ve aşkın aslında aynı duygular olmadığını biliyoruz ancak Bee nedense bunu anlamak istemiyor. Kitabın yarısında bu durum yaşanınca ister istemez bunalabilirsiniz. Daha sonrasında Levi ne kadar ondan nefret etmediğini söylese de Bee buna nedense inanmak istemedi.

Bee aynı zamanda Twitter'da fenomen. Bunu ikiz kız kardeşi olmak üzere herkesten gizliyor. Bu hesabında kadınların çalışma hayatında gördüğü zorluklar hakkında onların sesini de duyuruyor. Bu bölümleri okumak çok hoşuma gitti. Tabi ilerleyen bölümlerde birçok olayın yaşanmasında bu hesabı da payını alıyor.

Bee'nin gözünden okuyoruz bu eseri, aslında komik eğlenceli bir anlatımı var kitabın ancak başta da dediğim gibi fazla beklentiye girmemek lazım. Bir de kitabı okurken karşımızdaki kişinin bütün cümlesini dinlememiz gerektiğini de Bee sayesinde göreceksiniz. Ben Levi'yi sevdim. Düşünceli oluşu kalbimi fethetti.

Romantik komedi türünde olan bu eseri sonunu bilerek ve beklentinizi düşük tutarak okumanızı isterim.



You Might Also Like

0 yorum