Life Or Something Like İt (Hayatın Hakkını Ver)

21:21:00

Hayatın anlamını aramanıza yardımcı olacak bir film ile karşınızdayım. Bu tarz filmler izlemeyi seviyorum ben. Kendi hayatımı sorgulamama yardımcı oluyor. 


Neden yaşıyorum? Yaşamın nasıl? Kendim için neler yaptım? Yarın ölürsem yaşadığım hayattan pişman olur muyum? Ölmeden önce yapmam gereken neler var? gibi soruları kendime sorarım hep.

İşte bu filmde hayatın anlamını muhabir olan Lanie Kerrigan üzerinden sorguluyoruz. Başarılı, herkesin onun yerinde olmak için çırpındığı, güzel, hırslı, zengin bir kadın. Popüler bir sevgili, mükemmel bir ev onun ayaklarının altına serilmişken, her şey mükemmel bir şekilde ilerlerken bir gün falcı bir evsiz ona bir hafta ömrü kaldığını söylüyor. 

Bir hafta sonra öleceğini duyan Lanie ilk başta buna inanmıyor. Daha sonra adamın dedikleri birer birer olunca kafası allak bullak bir şekilde ne yapacağını bilemez bir halde kara kara düşünüyor hayatın anlamını.



"Bir şeyler yaşanır. Aklınıza hiç gelmeyecek şeyler. Sonra düşünürsünüz: "Bunu bilseydim hayatımı değiştirir miydim? Daha çok şey mi yapardım?” Yoksa şöyle mi düşünürdüm: "Bana daha çok zaman lazım."



Sıkılmadan izleyeceğiniz bana göre yüksek beklenti ile izlenilmemesi gereken bir film. Sonunu bildiğimiz filmlerden...
2002 yapımı olan filmin yönetmeni Stephen Herek'tir Başrollerinde Angelina Jolie ile Edward Burns bulunmaktadır. İkisinin oyunculuğu gayet iyiydi. 
Ben keyifle izledim. Güzel vakit geçirip hayatımdaki bazı noktaları düşündüm. Eğer bu tarz filmlerden hoşlanıyorsanız bakabilirsiniz. 

IMDb puanı: 5.8/10
Benim puanım: 8.5/10
Keyifle Seyirler :)


You Might Also Like

7 yorum

  1. Bu filmi mutlaka izleyeceğim çok merak ettim 😊

    YanıtlaSil
  2. Rehber niteliğinde oldukça faydalı içerikleriniz var. Eğitim Haber

    YanıtlaSil
  3. Angelina Jolie'yi bu halde görmek çok hoşmuş. Filmi de izleme lsiteme ekliyorum, zamanı gelince izleyeceğim umarım. Vakit bulamıyorum pek ama :)

    YanıtlaSil