Hakan Özkan Beni Unutma Ben Sana Sevmeyi Öğrettim

21:57:00

Yaşadığınız veya şu anda yaşıyor olduğunuz ilişkinizde sizi huzursuz eden bir şeyler var mı?
Bir ilişkinin ardında pişmanlıklarınız, özlemleriniz, unutamadıklarınız hayatınızı etkiliyor mu? 
"Keşke şöyle olsaydı." demek  yerine "İyi ki  böyle oldu." demenin vakti gelmedi mi? Eğer hazırsanız kitabın yorumuna başlıyorum.

Yazar, ona sorulan soruları başlık halinde yazarak kendi düşünceleri doğrultusunda cevaplarını vermiş. Bazı denemeler ise yaşanan veya tanık olduğu ilişkiler hakkındaki düşüncelerinden oluşuyor.

Bana göre bir ilişkide olması gereken saygı, sevgi, emek, güven, dürüstlük gibi durumları ilişkilerdeki problemlere göre ayrıntılı bir şekilde açıklayarak okuyucularına sunar. 

"Kadınlar geçmişlerini yargılayan kişileri değil; kendilerine güzel bir gelecek vaat eden birilerini isterler hayatlarında. Yani sürekli geçmişini başına kakan, bir şeyleri yüzüne vuran, yargılayan biriyle olmaz. Böyle bir ilişki yürümez.
Neden? Kadının geçmişi sorgulanırken erkeğin geçmişine normal gözüyle mi bakılacak? O erkekti istediği her şeyi yapabilir miydi yani? Kadın ise evlenene kadar eli erkek eline değmemiş olarak mı kalmalı? Bir kadın bunu nasıl kabul edebilir ki? Eğer kabul ettiyse bile o ilişki mahvolmaya mahkumdur, çok sürmez. Çünkü ilişki kadının geçmişini sorgulayarak başladıysa bundan sonra her tartışmada adam bunu kadının yüzüne vuracaktır."

Yazarın dili anlaşılır sizi yoracağını sanmıyorum. Kişinin kendine duyması gereken saygıyı çok güzel açıklamış. Eğer kendinize saygı duymazsanız başkası da size saygı duymaz. 

"Kendine saygı duydukça, hak etmediğine inandığın, değersiz hissettiğin yerden kalkıp gitmeyi öğrenirsin. yürümeyi öğrenmek böyle bir şey..."

Her hatayı affedersiniz karşınızdaki kişi hata yapmaktan kormayacaktır. Bu da sizin üzülmenize neden olur. Kendinize saygı duyun ve "Dur." denilecek noktada kendi hayatınızda uygulayın.

"Eğer hala nefes alıp verebiliyorsan hayatta bir şeyleri değiştirebilme şansın var demektir."

Bu tarzda kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız bakabilirsiniz.

"Unutma ki bir kere yaptığın fedakarlığın kıymetini bilmeyen, sürekli yaptığın fedakarlıklarını görev zanneder."

"Kendi kendine yetebilen, ayakta durmak için bir adama ihtiyaç duymayan kadın kendine hayran bırakır. Lakin kendine saygı duymayan bir kadına başkası hiç saygı duymaz."

"Şans, sadece pişmanlığını hissettirene verilir."

"Gerçekleri görmek kendini kandırmaktan daha iyidir."

"Sevilmek uğruna da olsa çizgilerinizi kimselerin aşmasına izin vermeyin ki kendinize olan saygınız zedelenmesin."

"Herkesi tek bir birey olarak değil; farklı kişiler olarak değerlendirmelisiniz."




You Might Also Like

4 yorum

  1. ... degersiz hissettiğin yerden kalkıp gitmeyi öğrenirsin...
    Bu, geçilmesi zor ama sonrasında daha güçlü hissetmenizi sağlayacak bir ders. 😔

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim bu kitabı. Yorumların harika emeğine sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım severek okursun :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil