Rövşen Abdullaoğlu Zor Olsa Da Hayat Devam Ediyor

12:54:00

Dünya'ya hoşgeldin!
Belki umduğun gibi bir hayat yaşamıyorsun ya da hayatındaki bazı güzellikleri görmüyorsun. Bu kitap ile hayatınızın önemini bir kere daha anlayacaksın. Haydi en baştan başlayalım. İlk hatıralarından değil. İlk gelişinden. Dünya'ya gelişinden. 

Dünya'ya gelebilmek için senin gibi olan milyonlarca spermi yendiğini biliyor muydun? Sadece sen kazandın ve şu an ödülün tadını çıkarman gerekiyor. Ödül ise bu Dünya'daki yaşam. 

Şöyle demelisin "Sadece ben Dünya'daki hayata sahip oldum." 

"Sen, kendin gibi milyonlarcasını geride bırakarak inançla ilerleyip hayatının en büyük ödülünü kazandın. Bu başarı, sonuna kadar inançla, inatla, durmadan mücadele etmenin sonucudur. O halde şanssız ve başarısız değilsin!"

Aslında hepimiz çok şanslıyız. Çünkü bu hayata gelebilmek için bizim gibi olan milyonlarca spermi yendik. Ve bu hayata sahip olduk.

"Hayatta çeşitli zorluklarla karşılaştığımızda başarısızlık duygusuna kapılırız, korkularımıza esir olur, özgüvenimizi kaybederiz. Bu da hem irademizi hem şevkimizi felce uğratır. Yerimizde sayarız. Fiziksel ve akli dengesi yerinde olduğu halde iradesinin felç olmasından mustarip çok sayıda insan var. İçimizdeki güce yeniden kavuşmak için mucizeye gerek yoktur oysa, unuttuğumuz duygulara sahip çıkmamız yeterlidir. İnançla ve hiç yılmadan hedefimize doğru yol almamız yeterlidir. Tarihin en büyük yarışmasını kazandığımızda uyguladığımız kuralları hedeflerimize uyguladığımızda inanılmaz sonuçlarla karşılaşabiliriz."

Peki bu gücümüzü hatırlamamız için neler yapmalıyız? Hayatımızı nasıl şekillendirmeliyiz? İşte bu soruların cevabını Azerbaycan'da çok satanlar listesinde bulunan Hayat Zor Olsa Da Devam Ediyor kitabıyla bakalım. 

Öncelikle kitap kişisel gelişim türünde yazılmıştır. Hayatınızda bazı durumlarda zorluk çektiğinizi hissettiğinizde, hayatın bizi yorduğunu hissettiğimizde, hani her şey üstüme üstüme geliyor dediğimizde okunabilecek bir kitap. Hayatımızın özel olduğunu tekrardan hatırlatan bir kitap. Kitapta yazılan tezleri hayattan örnekler vererek açıklayarak yazmış yazar. Ben bu yüzden severek okudum. Yazarın dili anlaşılır ve sizi sıkacağınız düşünmüyorum. 

Kitabın daha anlaşılır ve hayatımızda uygulayabilmemiz için yazarın tavsiyeleri:
- Kitaptaki ayrıntıları kaçırmamak için en az iki kere okumak.
- Her başlık altında verilen bilgilerden vardığımız sonuçları bir yere not almak.
-Kitabı bitirdikten sonra bir kenara atmak yerine çizdiğiniz yerleri tekrardan okumak. Bu size tekrardan güç verecektir. 
-Kitaptan beğendiğiniz bölümleri başkalarına da anlatmanız bu sayede kitaptan aldığınız bilgiler belleğinde yer edinecektir.

Gelin şimdi benim kendim için önemli bulduğum kısımları inceleyelim: 

"Her çirkinliğin içinde bir güzellik vardır, önce o güzelliği görmek, hayatta her şeye iyi tarafından bakmak gerekir."

"Aslında birçok zorluğu insanın bizzat kendisi uydurur. Çünkü insanlar bazen küçük tepeyi dağ gibi, dereyi nehir gibi görme eğilimine sahiptir."

"Dolayısıyla insanlar sözleriyle, dile getirdikleri düşünceleriyle aslında kendi iç dünyalarını yansıtırlar."

"Zorluk, sıkıntı, problem sırasında dikkatinizi olumlu düşüncelere ve hedefinize yönlendirin. Bütün düşüncenizin hedefte veya önem verdiğiniz bir şeyde olması zorlukların acısını hissetmemenizi sağlar."

"Çevresindeki olaylardan etkilenen insanın başarıdan, kahramanlıktan, gelişimden bahsetmesi anlamsızdır. Çünkü başarı ve gelişme yolu tamamen beyaz değil, siyah beyaz çizgilerden oluşur. İnsan karşılaştığı her siyah çizgiden sonra umutsuzluğa kapılırsa hayattan bıkar, işinden soğur, başladığı işi yarım bırakır ve yolun sonuna kadar gidemez."

"İhtiyaçlarınız, istekleriniz, bağımlı olduğunuzu sandığınız insanların sayısı artıkça ruhsal sıkıntılarınız, endişeleriniz de doğal olarak artar. İhtiyaçlarınızı, insanlara bağlılığınızı en aza indirgeyin, o zaman gerçek anlamda özgürlüğe kavuşursunuz."

"İnsanın mutlu olmasının başlıca sebebi kendini mutlu görmesidir. Zengin ya da fakir olmak önemli değil. Mutluluğu içinizde hissetmiyorsanız, yoksulluk da zenginlik de mutlu olmanızı sağlamaz."

"Zira bilgi ve eğitim olmadan hayatta büyük başarılar kazanamayacağını bilir."

"Haklı olduğun hâlde herkes seni haksız olmakla itham ediyor diye haksız olmazsın. Haksız olduğun hâlde herkesin senin haklı olduğunu iddia etmesiyle haklı olmazsın. Çünkü gerçek biriciktir."

"Demek ki zor hayatı rahat yaşamak istiyorsanız, öncelikle takıntılı düşünceleriniz susturmalı, onları duymazdan gelmeyi öğrenmelisiniz çünkü onlar hayatımızın doğal akışının bir parçasıdırlar ve hep yanımızda olacaklar ancak önemli olan, bizi etkilemesine izin vermemektir."

"Kendini iyi tanıyan insan karşılaştığı durumlardan, güçlüklerden daha başarılı bir şekilde kurtulabilir."

"Rahat yaşamak için, henüz yaşamadıklarımız yüzünden endişelenmeyi bırakmalıyız. Bu durum, yarınki gezi için bugünden hazırlanmaya ve arabayı şimdiden çalıştırmaya benzer ancak sabah olduğunda ise gezinin iptal edildiğini öğreniriz."

"Korku ve kötü bir olayla karşılatığınızda şöyle söyleyin:
"Çok rahatım, sakinim. İçim rahat. Her şey yolunda. Her şeye kayıtsızım ve hiçbir şeyi umursamıyorum. Korkusuzum, mert bir insanım. Aslan gibiyim. Soğukkanlıyım."

Eğer kişisel gelişim türünde bir kitap okumak istiyorsanız bu kitabı öneririm. 



You Might Also Like

0 yorum