Jason Matthews Kızıl Serçe

12:42:00

Casusluk konulu kitaplardan hoşlanıyorsanız seveceğinizi düşündüğüm bir seri ile karşınızdayım. Kızıl Serçe Üçlemesi. 

Kızıl Serçe kitabı; üçlemenin ilk kitabı. Okurken temponun azalmadığı heyecanın son noktasına kadar hissedildiği bir seri. İlk kitabı bitirdiğimde düşündüğüm ilk şey, "İkinci kitabını da okumam lazım. Şimdi ne olacak?" oldu. 

Kıran kırana koşuşturmanın olduğu olaylar zinciri. Ajanlar, ülkelerin çıkarları, casuslar ve kişinin yok olmaması için dikkat etmesi gereken onca kural. Çünkü bu Dünya'da dikkatli olmazsan oyunu kendi lehine çevirmezsen yok olacağını bilmen gerekiyor. En iyisi olmak için her şeyi yapmalısın. Kuralları oyuna göre çevirmelisin. Kuralları bilmelisin ve her zaman tetikte olmasın. 

"Fakat bir yılan çiftliğindeki bakıcı eğer çok dikkat etmezse eninde sonunda ısırılır."

Oyunu kurallarına göre oynanması gereken bu Dünya'da Dominika Egorova kendini bulduğunda  yaşamak için yapması gerekenleri öğrenmesi gerekiyordu. Aslında Dominika eğitim almış bir balerindi. Fakat hayatın kuralları, hırsın getirdikleri ve en iyi olma çabasının insanlar üzerindeki etkisi ile Dominika en iyi balerinken ona kurulan tuzakla kendini boşlukta bulur. Bu boşlukta artık eksisi gibi balerin olamayacağını anlar.  Rusya için kendini adayacak balerine yapılan ilk tuzak onun hayatını 180 derece değiştireceğini kim bilebilirdi?

Amcası Vanya Egorov bu fırsatı değerlendirmeliydi. Onu kendisi için kullanmalıydı. Onun güzelliğini kullanarak ününe ün katıp Rusya'nın en güçlü adamlarından olmalıydı. Tabi düşündüğü şey istediği gibi gerçekleşecekken Dominika amcasından serviste çalışmak istediğini söyler. İşte Dominika'nın ikinci hayatı.

Dominika kendini SVR'de (Yabancı İstihbarat Servisi) bulduğunda AVR’de (Yabancı İstihbarat Akademisi) eğitim alır. Sınıfın en iyilerindendir. Fakat amcası onun için farklı şeyler düşünüyordur. Onu Serçe Okul'una yollamak istediğinde Dominika ilk başta reddetmek istese de gitmekten başka çaresi yoktur. Serçe Okulu baştan çıkarma sanatının eğitiminin verildiği bir yerdir. Burada avını güzelliği ile baştan çıkarmasını öğrenen bir Rus casus olarak ayrılmıştır. Ona verilecek yeni görevlere hazırdır.

Yeni görevi CIA memuru Nathaniel Nash'ı baştan çıkartıp ondan en önemli bilgiyi alması gerekiyor. Amerikalılar için çalışan köstebek kim ?

Fakat bu görev kimsenin umduğu gibi gelişmeyecektir. Dominika ile Nate arasındaki kıvılcım onları yaktığı gibi Amerika ve Rusya'yı da tehdit edecektir. 

Kitabın +18 yaş olduğunu belirtmem gerekiyor. Eğer bu durum sizin için sorun değilse bu seriyi sevebilirsiniz. Bu arada yazarın CIA'den emekli olması kitabın gerçekçiliğini daha da çok inandırıcı hale getiriyor. Çünkü  mesleki deneyimlerini bu kitaba da aktarmıştır. Ve kitabı bana göre eşsiz kılan yeri burası oldu. Bir de Dominika'nın güçlü karakteri. Okurken büyük bir keyif aldım. Bu tarz seri kitaplarından hoşlanıyorsanız mutlaka bakın.

"Bilgilerini sırala, düşüncelerini savun ve konuş. Onaylamayanlar olacaktır fakat devam et."

“Marta körlemesine adanmaya inanmıyordu. Dominika’ya tricoteuse olmamasını, kendine karşı dürüst olmasını, sadece kendisine sadık olmasını söylemişti, sonra eğer yer kalırsa sıra Rusya’ya geliyordu.”



You Might Also Like

2 yorum

  1. Güzel ve oldukca farkliymis sevdiğim bir tür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim o zaman keyifle okumalar ve filmi izleyecekseniz de keyifle seyirler :)

      Sil