Andrew Rainier Be Positive (Pozitif Olmak)

20:30:00

Bir kişinin hayata pozitif bakmasının kendi bedeninde ve ruhundaki ektilerinin anlatıldığı bir kitap ile karşınızdayım. Bakalım pozitif düşünmek hayatımızı nasıl etkiliyor? 


Yanıtlara başlamadan önce kendimize sormamız gereken 10 soru ile kitabı anlatmaya başlamak istiyorum. Bu sayede kitabı daha net bir şekilde anlatabilirim. 

1) Ben gerçekten ne istiyorum?
2) Gerçekten değişebilir miyim?
3) Parlak tarafta olan şeyler ne?
4) Bir şeyler yaparken rahat mıyım?
5) Kendim için yeterince bir şeyler yapıyor muyum?
6) Bugün mutlu myum?
7) Karşı cinse hitap edebiliyor muyum? (Bu sorunun nedenini ilerki bölümleri okurken anladım. aslında iletişim kurabilmenin pozitif yaşam ile etkisinden dolayı sorulmak istenmiş. "Karşı cins" demek yerine "insanlara" kelimesi belki de daha doğru olurdu.)
8) Bir iş için ne kadar hevesliyim?
9) Beni neler motive eder?
10) Senin gerçekten istediğin nedir?

Bu soruları kendi hayatınız için düşünmenizi istiyorum. Cevapları bir deftere veya bir kağıda yazabilirsiniz. Bu cevaplar aslında sizin hayata bakışınızı da temsil ediyor. Hayata bakışınız ise sizi temsil ediyor. Peki nasıl pozitif düşünebiliriz?

1) Kendinize iyi davranın. Pozitif olmak için kendinize zaman ayırmalısınız. Egzersiz yapmalı (mutluluk hormonunu çalıştırmak için) , sağlıklı beslenmeli (bu konuyu bölümlere ayırarak yazar kitabında yer vermiş.)
2) Kendinize minnettar olduğunuz şeyleri hatırlatın. Günde 60 saniye bütün işlerinizi bırakın ve bunu düşünün işe yarayacaktır.
3) Varsayımlar yapmak yerine kanıtı arayın.
4) Mutlaklardan vazgeçin. Eğer karşı taraf size bir konu hakkında bilgi vermediyse bu konu hakkında düşünerek kendinizi yormayın. Ya da bir konu hakkındaki düşüncenizi partnerinize söylemeniz gerekiyorsa söyleyin.
Her zaman ve hiçbir zaman kelimelerini kullanırken dikkat edin. Çünkü beyin bu cümleleri programlayıp insanların inanmasını kolaylaştırıyor.
5) Negatif düşünceleri ayırın.
6) Bu negatif düşünceleri ezin.
7) Ailenizi ve arkadaşlarınızı sevin, dokunun, sarılın.
8) Sosyal aktivitelerinizi arttırın.
9) Organizasyonlarda gönüllü olun. Birilerine yardım edin.
10) Düşman düşüncelerini kesmek için örneklerden yararlanın. Negatif düşünce oluştuğunda o ortamdan uzaklaşın. Arkadaşlarını ara, müzik dinle, yürüyüşe çık ya da kitap oku. Meditasyon yap. (Meditasyon yapmayı bilmiyorsan konu hakkında araştırma yapabilirsin. Kitapta da bu konuya önem verilmiş.)

Eğer ayrıntılı bir şekilde inceleme yapmazsak pozitif şeyleri göremeyiz. Bu yüzden tünelin sonundaki treni harekete geçirip Dünya'da neler olduğuna bakmalıyız. Bu cümleden de anlaşacağı üzere pozitif düşünmek de kendi elimizde. Mutlu bir insan olmak istiyorsan mutlu olmayı seçmelisin. Herkese teşekkür etmek mutluluğunu arttırır. Zamanı kontrol edip zamanı yönetmeliyiz. Gülmek en iyi ilaçtır. 

 "Hayata pozitif bakmak istiyorum ama bazı durumlar beni yoruyor." diye düşünüyorsanız yavaş yavaş hayatta yaşanan bazı durumları ele alalım. 

Pozitif olmak için iletişimin önemi yadsınamaz. Birisine düşüncelerimi anlatmak istediğimizde iletişimden yararlanırız. Önemli olan bu düşünceleri doğru bir şekilde karşı tarafa aktarmak. Bu sayede pozitif düşünmeye bir adım da yaklaşmış oluruz. 
Doğru iletişimde önemli olan unsurlar;
-Göz kontağı
-Karşındakini dinlemek
-Gülümsemek
-Konuşmak
- Kendini heyecanlı hissetmeden iletişimi sağlamak

Herhangi bir şeyi öğrenmek için pratik yapılması gerekir. Bir anda yapamıyorum diye bırakmamak gerekiyor. İşte hayatımızı yapacağımız bu seçim belirliyor.

 Başkalarının ne dediğini dinleme. Kendi yolunda ilerle. Aklına yeni fikirler geliyorsa onu uygula. Belki beğenilmeyecek ama her şeyin bir zamanı var. Beğenilmeyecek diye fikirlerini saklama. Onları kullan. Hayatında uygula. Yeniliklere açık ol. 

Yaptığın her işte tutkunu da yanına al.

Eski hatalarınıza üzülmek yerine onlardan ders çıkarmak lazım. Geleceğe gülümseyerek bakmalıyız. Pozitif düşünmek bizim elimizde. Kimse pozitif olarak doğmaz bunu kişi kendisi seçer. Hayatımızda istersek olur istemezsek olmaz.

Değişim yapmak istiyorsanız;
-Davranışlarınızı değiştirmelisiniz
-Tutumlarınızı değiştirmelisiniz
- Düşüncelerinizi değiştirmelisiniz.

Eğer hayallerinizin peşinden gitmezsek onlar sadece hayal olur. Yapamam, zor gibi kelimeleri her kullandığımızda hayallerimiz bir balon gibi uçmaya devam eder. 
Bir kağıda yapabilirim, belki yapabilirim, yapamam dediğin şeyleri yaz.Sonra yapabilirim bölümünde yazdıklarını yazıp yanlarına tık at. Belki yapabilirim bölümüne gel. Ve yazıklarını dene. yapabildiklerine tık at ve yapabilirim bölümüne yaz. Yapamam dediklerinin hepsini belki yapabilirim bölümüne yaz ve dene. Unutma hayal et ve yap!

Bir problemi çözmek için; bir kağıda çözümleri, önerileri yazın. Bu önerileriden hiçbiri olmuyorsa biraz dinlenin ve başka bir kağıda yeniden çözümler yazın. Unutmayın çözüm beyninizde yer alıyor. O çözümü bulacağınıza inanmanız gerekir.

Mutlu olmak için,
İlk adım kendini sev.
Gerçek mutluluk memnuniyetle de ilgilidir. Bazı sorulara yavaştan başlamak lazım. Bu sorulara verilen cevap memnuniyetinizi artıracaktır. Memnuniyet ise gerçek mutluluğun anahtarıdır.
Objektif olmalıyız.
Kendini bağışla.
Alanları geliştirmek için odaklanmak gerekir.

Gelelim motivasyonun önemine. Peki motivasyonu nasıl koruruz?
1) Hayallerine ulaşarak.
2) Kendine inanarak.
3) Bütün açıları ve görünümleri düşün.
4) Pes etme ve devam et.
5) Eğlen.
6) Daha fazlası için çalış.
7) Aile ve arkadaşlarını iyi seç.
8) Hayallerini sıkı tut.
9) Seni üzmelerine/yıkmalarına aldırma.
10) Kendin ol.
11) Hayat ne kadar zor görünse de denemeye devam et.
12) Kendini sevmeyi öğren.
13) Mutlu ol.
14) Asla yalan söyleme.
15) Gözlerini aç.
16) Pratik yap.
17) Pes etme.
18) Ertelemeyi bırak.
19) Hayatın kontrolünü eline al.
20) Kendini hazırla.
21) başkalarını anla.
22) Gözlemle.
23) İsteklerini düzenle ve devam ettir.
24) Başkaları olmaya çalışma.
25) Sen teksin.
26) Hayalini uygulama başla!

Eğer kişisel gelişim kitapları okumayı seviyorsanız bu kitaba bakabilirsiniz.

"We can still see it as something positive without undergoing so much scrutiny. And if it's a train at the end of the tunnel, take it for a ride and see what makes the world go round!"

"Your thoughts can't hold any power over you if you don't judge them. If you notice yourself having a negative thought, detach from it, witness it, and don't follow it."

"To be happy is relatively easy; just decide to be a happy person. "


"And always remember the quote from Abraham Lincoln; he says that, "Most people are about as happy as they make up their minds to be."

"Ellen DeGeneres once said that if you're not doing something that you want to do, then you don't really want to do it. "

"We win some, we lose some, but the important thing is that we learn, and from this knowledge, further spiritual growth is made possible."

"So, really now, how do we become genuinely happy? Simple. You don’t have to have the best things in this world. It’s about doing and making the best out of every single thing. When you find yourself smiling at your own mistake and telling yourself “Oh, I’ll do better next time”, you carry with you a flame of strong will power to persevere that may spread out like a brush fire. You possess a willingness to stand up again and try – that will make you a genuinely happy person.
When you learn to accept yourself and your own faults. You pass step 1 in the project “how to become genuinely happy”. For as long as you know how to accept others, you will also be accepted. For as long as you love and know how to love, you will receive love ten folds back."

"Eleanor Roosevelt once said, “The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.”"

"Life is like a road. There are long and short roads; smooth and rocky roads; crooked and straight paths. In our life many roads would come our way as we journey through life. There are roads that lead to a life of single blessedness, marriage, and religious vocation. There are also roads that lead to fame and fortune on one hand, or isolation and poverty on the other. There are roads to happiness as there are roads to sadness, roads towards victory and jubilation, and roads leading to defeat and disappointment."


You Might Also Like

0 yorum