Marc & Angel Chernoff Mutluluğa Geri Dönüş

11:50:00

Mutluluk nedir? Hepimiz için öznel olan bu kelime için yaptığımız en büyük hata onun bizi bulacağına inanmamız. Aslında mutluluk, bizi gelip bulacak bir şey değil. Mutluluğa ulaşmak bizim elimizde. Onu bekleyip vakit kaybetmek yerine ona ulaşmak için yapacaklarımızı bilirsek mutluluk bize koşarak gelecektir.

Peki mutluluğa nasıl ulaşacağız? 

Bu kitapta Marc & Angel Chernoff adım adım mutluluğa ulaşmanın anahtarlarını örneklerle ve kendi yaşadıklarıyla bize sunuyorlar.

" Başarımızın ve ilerlememizin anahtarı, bize zamanla kimsenin bizim adımıza yapamayacağı zorlu adımları atma gücü veren, iyileşmemizi, gelişmemizi ve hayatlarımızı yeniden ileri taşımamızı sağlayan günlük belirli ritüeller oluşturmaya dayanıyor. İşte bu kitapta size tam olarak bunu gösterecek.
Bu kitap, kişisel yoluculuğumuzu, geniş çaplı pozitif psikolojik araştırmaları ve on yılı aşkın bir süredir yüzlerce insana koçluk yapma ve canlı katılımcıların deneyimlerini temel alıyor. Bu bilgilerin ışığında size günlük işleyen bir süreç ile rehberlik ederek düşünce ve davranış şekillerinizi değiştirmenizi sağlayacak ve böylece küçük ve büyük mücadelelerimizi küçük ve büyük mücadelelerinizi kişisel zaferlere dönüştürmenize imkan verecek."

Bakış açısı, kişinin düşüncesinin mutluluk üzerindeki etkisini biliyordum. Ancak ritüellerin mutluluk üzerine etkisini düşününce bu bakış açısını sağlamama yardımcı olduğu için onlara teşekkür ettim. 

"Sizin için önem taşıyan şeylere odaklanmak için her gün biraz zaman ayırın, faydalarının katlanarak size geri döndüğünü göreceksiniz."

Bu cümleyi okuduktan sonra düşündüm. Her gün kendi amacım için bir şeyler yaparsam bunun bana faydasını düşündüm. Genelde bir iki gün yapıp sonra bırakan biri olarak aslında bu ritüelin önemini anladım okurken. Bir de şunu fark ettim. Hepimiz kendimize şunu yapacağım bunu yapacağım diyerek kendi gücümüzden daha fazlasını harcamak istiyoruz. Bu yüzden oturup düşünememiz gerekiyor. En önemli hedefim ne ? En çok neyi yapmak istiyorum? işte bu düşünceden sonra başlıyor her şey. Aslında çoğu yapmak istediğimiz şeye baktığımızda bazılarının o kadar önemli olmadığını fark edeceğiz. 

Bu yüzden ilk başta yapmanız gereken hayatta en çok neyi istediğinizi bulmak ve onun için her gün mücadele etmek. 

Bunları yazmak kolay peki ya hayatın zorlu mücadelesi dediğinizi duyar gibiyim.

"Bazen bazı şeyler planladığınız gibi gitmiyor ve o deneyimden ders almak yerine aklınızı kaçırıp stresin bizi ele geçirmesine izin veriyoruz.
Size sunduğumuz ilk görev, farklı seçimler yapmaya başlamanız. Kontrolünüz dışındaki küçük şeylerin sizi ele geçirmesine izin vermeyin!
Huzur ile stres arasındaki en büyük fark tutumdur. Her şey bir duruma bakıp onunla ne yapacağına karar vermenizle ilgilidir. Hayatta kesin bir şey olmadığını hatırlamakla ilgilidir., geleceğin bize neler getireceğini asla kesin olarak bilemeyiz. O halde yaşamak içen en iyi stratejiniz içinde bulunduğunuz anı en olumlu ve iyi şekilde yaşamaktır; sizi hayal kırıklığına uğrattığında bile...
Özellikle sizi hayal kırıklığına uğrattığında!"

Bakış açısı, ritüeller, ilişkiler hakkında örneklerle sunulmuş bu kitaba bir şans vermelisiniz. 

"Tüm iniş ve çıkışlarıyla, tüm beklenmedik virajlarıyla sizi bu ana getirdi. Yaşadığınız her karmaşık, kara karıştırıcı ve acı veren durum sizi buraya, tam da bulunduğunuz noktaya taşıdı.
Ve eğer biraz korktuğunuzu itiraf edecek cesarete, ağlarken gülümseyebilme yeteneğine, ihtiyacınız olduğunda yardım isteme gücüne ve size sunulan bilgeliği kabul edebilme aklına sahipseniz, o halde ihtiyacınız olan her şey elinizde demektir.
Tek yapmanız gereken bir sonraki adımı atabilmek için onlara inanmak."

Peki siz hazır mısınız? Mutluluğa ulaşmak istiyorsanız bu kitaba bir şans verebilirsiniz.

"Hali hazırda ileriye doğru en etkili adımımı nasıl atabilirim diye sorduğunuzda neyin gerçekte önemli olduğunu kavramaya başlıyorsunuz."

"Bazen asıl önemli olan baştan başlamak ve yepyeni bir şey yaratmaktır. Bazen bir şeyleri daha net görebilmek için uzaklaşmamız gerekir. Bazen güçlenmek demek, eski alışkanlıklardan, ilişkilerden ve durumlardan kopup sizi harekete geçirecek tamamen farklı bir şey bulmaktır. Bu , sizi sabahları yataktan kalkmak için sabırsızlanacak kadar heyecanlandıran bir şey olabilir. Yaşam da zaten bundan ibarettir. Yaşamı kendinize göre şekillendirebilecekken, sadece yükümlülüklerinizi yerine getirmekle kalmayın."



You Might Also Like

2 yorum