Tuba Ayşe Özgür Benim Kalbim Dikdörtgen

19:54:00

Hayatta yaşanılan çoğu olay bir anormallik ile başlıyor. Farklı olan her şeyin neticelenmesi isteniliyor. Asla olunmaz denilen birçok durum ile karşılaşınca insan kendisini sorguluyor. 

Fakat Aslı Çerçeve'nin başına gelen anormallikler hiç düşünülmeyecek belki de karşılaşılmayacak durumlar. Bir sabah vücudundaki ağrıyla uyandığında hayatının değişeceğinden habersizdi. Kalbinin olduğu yerden başlayıp aşağıya doğru yol alan bir kenar beliriyor vücudunda. Kendisindeki değişimi hissedince doktorunu arıyor. Tabi durumunu anlatırken doktor ona inanmayıp psikiyatri bölümüne yönlendiriyor. Tabi o ısrar edince doktor da onu kontrol etmek için çağırıyor. İşler doktorun beklemediği bir şekilde olunca şaşırıp bir sürü tahlil istiyor. Bu durumun sebebinin kalbinin dikdörtgen şekilde olmak için vücuduna yaptığı baskı olduğu doktor tarafından anlaşılınca Aslı'nın bilindik hayatı da tepetaklak oluyor. Tıpkı kalbinin dikdörtgen olması gibi...

"Sistemin içinde ne zaman önemli bir şeyler olsa hemen akabinde binbir türlü abukluklar yaşanır ve insan her duyduğuna inanmaya ve alışmaya başlar. Gözleri kör eden bembeyaz bir ışık gibi körlüğe açılır tüm kapılar. Görmek istemezsiniz ya da bazı duygularınız görme duyunuzun önüne geçer."

Dünya tarihinde ilk kez görülen dikdörtgen kalp durumu gazetelere manşet olup herkes Aslı Çerçeve'nin peşinden koşturup röportaj yapmak için evinin kapısında bekliyor. İşin tuhaf tarafı Aslı aslında dergide yazı yazıyor ve 6 tane de eseri mevcut. Ancak hiçbir eseri veya yazısı bu kadar ünlü olmadı. Herkes onu dikdörtgen kalbiyle tanıyor. O da zaman geçtikçe bu durumun unutulacağını ve her şeyin düzeleceğini düşünüyor, başına gelecek bazı absürt durumlardan habersiz...

Yazarın mizahi üst seviyeye koyduğu bu eserde bazı kırılganlıklar da mevcut. Aile ve ikili ilişkiler üzerine yaşadığı olumsuz ya da talihsiz deneyimler ana karakterimizin bazı konulardaki davranışlarını da etkiliyor. Bu davranışların anlatımı ise kitabı sürekleyicilik katarken aynı zamanda düşünmeye sevk ediyor.

Aslı Çerçeve üzerinden toplum tarafından konulan bazı çerçevelere tanık olurken çerçevenin içerisindeki içsel mücadeleye absürt vakalar ile şahit olacaksınız. 

Kısa ama sürekleyici olan bu kitabı türü seviyorsanız bir şans verebilirsiniz.




You Might Also Like

0 yorum