Sinan Yağmur 16 Türk Devleti

20:52:00

Eser, Tarihi Öğrenmenin Faydaları adlı bir önsöz ile başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin nasıl oluştuğuna ve Cumhurbaşkanlığı Arması'nda yer alan 16 Türk Devleti hakkında bilgiler içeriyor. Kitabın amacı Türk Tarihi'ni herkesin öğrenmesini ve insanların bilinçlenmesini sağlamak. Bu yüzden eser anlaşılır bir dil yazılmış.

Kitabı okurken, "Tarih tekerrürden ibarettir." atasözü kafamda canladı. Geçmişte yaşanılan birçok olayın şu anda da yaşandığını görmek, bazı geçmişte yaşanmış olaylardan ders çıkarılmadığını yeniden fark ettim. Bu yüzden herkes tarafından tarihin bilinmesi ve anlaşılması gerektiğini düşünüyorum.

16 Türk Devleti'nin ayrıntılı olarak anlatılmasından önce okuyucuyu kronoloji karşılıyor. Tarihte önemli unsur olan kronoloji, yaşanılan olayların tarihsel olarak sıralar. Böylelikle o tarihte hangi olayın yaşandığı ve o olayın sonucunda hangi olayların doğduğunu anlamamızı sağlar.

Kronolojiden sonra 16 Türk Devleti hakkında bilgiler karşılıyor bizleri. Tarih sahnesine ilk çıkış, hüküm yılları, hükümdarları, yıkılışı ve o devlet hakkında kısa tarihini okuyoruz. Bazı devletlere daha kapsamlı yer verilmişken bazılarından da kısaca bahsedilmiş eserde. Bu yüzden başlangıç düzeyinde ana hatları ile tarihi anlamak için okunabileceğini düşünüyorum.

Yazar, eserde yer alan tarihi olayları birçok kaynaktan yararlanarak kaleme almış, Bazı olayları ise birden çok kişinin o olayla ilgili neler yazdığını belirterek ilerlemesini beğendim. Kitabın en arka sayfalarında Kaynakça'nın yer alması bu türdeki eserler için önemli bir unsur.

Eğer Türk Tarihi hakkında bilgi edinmek ve Türk Tarihi hakkında anlaşılır bir dilde yazılmış bir eser arıyorsanız kitabı inceleyebilirsiniz.




You Might Also Like

0 yorum