Güler Öztaşkın Cinnet Kafesi

21:23:00

Editör yardımcılığını yaptığım bir kitabın yorumu ile karşınızdayım. Bu kitabı okurken şunu düşündüm: Bir kadın bu kadar olaya rağmen neden birini affeder? Belki sevgi, belki aşk belki de değişeceğine dair bir umut... Ancak çoğu zaman değişmeyeceğini bilsek bile, değişmesini istediğimiz durumlar olur. İşte Nilay Burak'ın değişeceğine, ne yaparsa yapsın onun sevdiği adam olduğuna kendine inandırmış biri. İşte hata burada başlıyor.


Burak, "O beni ne yaparsam yapayım seviyor." saplantısı ile yaşamaya devam eden psikolojisi bozuk biri. Nilay'a psikolojik, fiziksel şiddet uygulayan üstelik kendini affettirmek için her şeyi yapan, cinselliğe saplantılı, kadınları sadece cinsel duygularını tatmin edeceği bir araç olarak gören biri. İşte Nilay Burak'ın sadece güzel yüzüne kanan biri. Hani, "Okumuş etmiş kendini korumalı, güçlü olmalı." deriz fakat Nilay okumuş üniversitede Öğretim Görevlisi olsa da, duygularının enkazı altında kalan biri. 

"Onca şeye rağmen biri nasıl affedilir ki?" diye okuyacağınız bir kitap. Bu duruma cinnet geçirmeniz de mümkün. Yazar işte burada kalemini konuşturmuş. Bir karaktere bu kadar sinir olup aynı zamanda neler yaşadığını merak ederek okuyorsunuz bu kitabı. Karakterlerin psikolojisini de ele alarak yazması  kitabın içine girmenizi sağlıyor. 

Bu arada yazarın bazı gelecek durumları önceden okuyucuya yansıtma gibi bir durumu var. Spoiler gibi değil ancak merak unsurunu azaltacak cinsten. Bu duruma dikkat ederek okumanızı isterim.
Nilay ve Esin üniversiteden arkadaşlar. Birbirlerine olan sevgileri o kadar güçlü ki okurken arkadaşlığın ne güzel bir şey olduğunu anlıyorsunuz. 

Burak da Esin'in çocukluk arkadaşı. Bir gün Esin bir kafede onu görüyor ve masalarına davet ediyor. Tabi bu masada Nilay da var. Nilay ve Burak'ın tanışması da böyle gerçekleşiyor. Sonrasında da yaşanacak olaylar kendini gösteriyor.

Ana karakter Nilay olsa da, bana göre Esin ondan daha güçlü bir karakter. Bu yüzden Esin'in yaşadıkları beni daha fazla etkiledi. 

Hayatınıza alacağınız kişileri lütfen dikkatli seçin. Geç olmadan kendiniz için ne doğruysa onu yapın. Güçlü olan ve savaşın. 

Bu kitabı ilişkisinde çıkmaza girdiğini düşünen kişilerin ayrıca okumasını isterim. Çünkü hayat bazı üzüntüler için çok kısa. Geç kalmadan elinizden ne geliyorsa yapın.

Kadına uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddetin fazla olduğu bugünlerde bir kararın ne kadar önemli olduğunu anlamanızı sağlayacak bu kitap. 

"Büyük hayallerin kırıklıkları da büyük olur." Sokrates

"Yalan, maskelenmiş gerçekten başka nedir?" Lord Bryron



You Might Also Like

3 yorum

  1. İnsanın yanlış karar verdiğini, büyük bir hata yaptığını kabullenmesi gerçekten çok zor. Küçük değişimlerden bile hoşlanmazken, büyük bir değişime cesaret etmek... Yorum için teşekkürler.😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kabul etmek istemiyoruz ancak kabul ettiğimizde hayat daha rahat oluyor :)

      Sil
  2. İlginç bir hikayeye benziyor😊

    YanıtlaSil