Nazlı Deniz Güler Meraklı Çakıl Çiçekçide

22:44:00

Rengarenk çiçeklerin güzel kokusu ile sizi kendine çekecek bir çiçekçi dükkanına konuk oluyoruz bu kitapta. Bu sefer bir çocuğun bakış açısı ve çiçekçi dükkanının sahibinin bakış açısının farklılığı gözler önüne sermiş yazar. 

Anladığım kadarıyla Meraklı Çakıl'ın başka maceraları da mevcut. Arka Kapak yazında şu yazıyor: "Meraklı mı meraklı, sevimli mi sevimli Çakıl'ın her macerasında bir duygu gizli."

Bu kitapta da üzülmek duygusunu işlemiş yazar. Ancak üzülmek de kişinin bakış açısı ile harmanlayarak anlatmış. Okurken her yaştan kişinin kendinden izler bulacağı bir öykü. Üzülmek nedir? Üzüldüğünüz onca olayı başka bir bakış açısı ile düşünün. Aslında üzülmek yerine düşünülürse belki de sizin hayatınızı etkileyecek bir olay olabilir.

Bardağın dolu tarafından bakmak, diye bir tabir vardır. İşte bu sımsıcak öyküyü okurken aklıma bu deyim geldi. Bakış açısı hayatımızı o kadar çok etkiliyor ki belki de bu durumu değiştirmeye çalışırsak daha mutlu oluruz.

Kitabın içinde renkli çizimlerin olması çocukların dikkatini çekiyor ve kitabı daha net anlıyorlar. Burcu Yılmaz tarafından resimlenmiş. 

Ben yazarın dilini beğendim. Çocuklar için farklı bakış açıların bir olay zerinden anlatılması onların zihninde oturacaktır ve düşüneceklerdir.

Kitap +5 yaş için uygun.

Çocuk kitapları okumaktan hoşlanıyorsanız bakmanızı öneririm.



You Might Also Like

10 yorum

  1. Çok güzel bir kitapa benziyor. Çocuklara çeşitli bilgiler vermeleri hoş, üzülmek konulu olması biraz dikkatimi çekti kapağa göre bağımsız buldum şu an ama okumadığım içindir sanırım. Ellerine sağlık yine çok güzel bir kitabı sundun bizlere 🌸😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçekçi dükkanında geçiyor kapak ondan böyle bence :) umarım severek okursun :)

      Sil
  2. İlgimi çekti, kapağı da çok sevdim. :) Denk gelirse almak isterim.

    YanıtlaSil
  3. Kardeşime alabilirim sanırım, çok tatlı görünüyor <3

    YanıtlaSil
  4. Çocuk kitaplarını çok seviyorum, keşke çok kalsaydık. :)

    YanıtlaSil