Mademe De Beaumont Güzel Ve Çirkin

16:43:00

Bir kişinin dış görünüşüne göre yargılandığı bu zamanda böyle bir masal okumak içimi ısıttı. İçimi ısıtırken aslında güzelliğin kalpte olduğunu bir kere daha anladım. Bir kişiyi yargılamak için nesnel özelliklerinin kullanıldığı bu zamanda Güzel'ın (Belle) Canavar'a olan davranışlarını okumak beni mutlu etti.

Masalları bana göre her yaştan insanın okuması gerekiyor. Sadece çocuklara okutulan bir tür olarak bilinmesinden dolayı çoğu kişi masal okumuyor. Ancak masallardan öğreneceğimiz çok şey var.

Bu masalda da dış görünüşün önemli olmadığını önemli olanın bir kişinin karakteri olduğunu bir kere daha anladım. Güzellik geçici derler. Önemli olan bir kişinin size nasıl davrandığı, size olan sevgisidir. Size sevgisini hissettirmesi onu size göstermesidir.

Evvel zaman içinde bir tüccar üç kızı ile yaşarmış. Üçüncü kızı diğer iki kız kardeşine göre daha akıllı ve daha güzel olduğu için herkes ona Güzel (Belle) dermiş. diğer iki kardeş ise kıskanç ve kötü kalpliymiş. Tüccar'ın çıkan fırtınadan dolayı bütün serveti yok olmuş. ancak Güzel'e göre babası onun en büyük servetiymiş.

Bir gün babası yola çıkmak için evden ayrıldığında kızlarına ne istediğini sormuş. iki kız kardeş mücevher isterken Güzel sadece bir gül istemiş. Eve dönerken bir şato görmüş ve orada kalmaya karar vermiş.

Sabah olunca bahçede güller görmüş ve Güzel için bir gül koparmış. İşte bu sırada Canavar  ile karşılaşmış ve gülü kopardığı için ondan bir kızının yanında kalması karşılığında tüccarı öldürmeyeceğini söylemiş. Bunu duyan güzel ise şatoya Canavar'ın yanında kalmaya gitmiş.

İşte Canavar (Çirkin) ve Güzel'in tanışmalarını sağlayan olay. İç güzelliğin öneminin anlatıldığı bu masalı okurken masallar diyarının eşsiz büyüsünü yeniden hissettim. Mutlaka herkesin okumasını düşündüğüm bir masal. 

Masalların büyüsünü hissetmeniz dileği ile.

"She spent the greatest part of her time in reading good books.


"I to cry ever so much, that would not make things better, I must try to make myself happy without a fortune.""

""Among mankind, (says Beauty,) there are many that deserve that name more than you, and I prefer you, just as your are, to those, who, under a human form, hide a treacherous, corrupt, and ungrateful heart." "



You Might Also Like

0 yorum