Murat Özkan Mühürler Diyarı Lekesiz

18:19:00

Fantastik türdeki kitaplarda yaratılan yer ile ilgili adapte sorunu yaşıyorsanız bu kitap ile o kuşkularınızı aşabileceğinizi düşünüyorum. Bu türe başlamak için uygun bir kitap. Yazarın oluşturduğu yere adapte olmanız dili sayesinde mümkün. Dili akıcı ve anlaşılır. Bir sonraki sayfada yaşanılacakları merak ederek kitabı okudum ben.

Kitabın seri olduğunu söylemem gerekir. Bu kitap da serinin ilk kitabı. Kitabı bitirdiğimde devamında neler yaşanacak diye düşünürken buldum kendimi.

"Mühürler Diyarı'nda  herkes sol kolunda bir doğum lekesiyle doğardı. Bu doğum lekesi kişilere çok farklı güçlerin kapılarını açabilirdi. Genellikle çocuklar 7-8 yaşlarına girdiğinde doğum lekesinin karakteri belli olmaya başlar ve bir çeşit dövmeye dönüşürdü. Ama çok sonraları dövmeleri şekillenenler de olabiliyordu. Tıpkı bebeklerin konuşması ya da yürümesi gibi bu dönüşüm de kimisinde biraz daha erken, kimisindeyse biraz daha geç olabiliyordu. Çoğunlukla bu dövme bir sayıyı andırırdı. En sık rastlanılanları "1" ve "2" şeklinde olanlarıydı."

Sayı şeklinde bir dövmesi olan kişilere "katlayıcılar" denilmektedir. Eğer 20 ve üzeri rakama sahip olan katlayıcılara "Nadirler" denilmektedir. Katlayıcılar dışında bir de Mühürlüler vardır. Onların doğum lekeleri rakam dışında bir sembol ya da şekle dönüşmüştür. Mühürlülerin bir çok türü vardır. 

Peki böyle bir Diyarda doğum lekesi olmayan biri nasıl yaşayabilir?

Naren isimdeki küçük bir kasabada sol kolunda doğum lekesi olmayan bir bebek dünyaya geldi.Bu bebeğin yetimhaneye bırakılmasıyla tüm kasaba bu bebeği merak etmeye başladı. Tüm kasaba olsa yine iyiydi. İmkansız olan bu durumu görmek için şehre akın akın kişiler gelmeye başladı. 

Savunmasız bir bebek. Onu koruyacak kimsesi yokken Deha'nın verdiği karar ile macera başlıyor. 

Deha SEMA'nın (Seçkin Mühürlüler Akademisi) yöneticisidir.

"Çoğu zaman doğum lekesinin nasıl bir mühre dönüştüğünü anlamak çok uzun zaman alabilir, hatta mümkün bile olmayabilir. Böyle kişilere halk arasında yitikler denilir. Eğer mühürlüyseniz yitikler arasında yer almamanız, yeteneklerinizi en üst düzeyde kullanabilmeniz adına birçoğunuzun ailesi sizi bu özel derslere ya da diyarımızda çeşitli yerlerde bulunan SEMA'lara gönderiyor. "

Deha Deniz'in ona verdiği koruma görevi sayesinde Naren'e gitmiştir. İşte taşlar yavaş yavaş Naren'de oturmaya başlarken atılacağı maceradan habersiz günlerini geçirir. 

Yeni bir fantastik dünyanın kapılarının açıldığı bu seriyi ben beğendim. İkinci kitabını beklemeye başladım bile. Kitap bittiğinde yaşanacak olayları kafamda kurgularken buldum kendimi. Eğer fantastik türünde kitaplar okumak istiyorsanız ama hangi kitap ile başlayacağınızı bilmiyorsanız bu kitap tam size göre.


"Kelimeler insanları zannettiğinden çok daha fazla incitebilir.”
”Bazen yürek, akıldan hızlı davranırdı.”
”Her şey gibi iletişim de çaba ister.”
”Değerlilerin sayısı ne kadar artarsa, verdiğin ödünler de o oranda artmaya başlar, dikkat et.”



You Might Also Like

0 yorum