Legends Of The Fall (İhtiras Rüzgarları)

13:47:00

 Bazı filmler sizi izlerken kilitler. İzlerken başka bir şey yapmak istemez filmin sonunu merak edersiniz. Legends Of The Fall bu filmlerden sadece biri. Kardeşlik, aşk , aile, savaş ve ihtirasın bir arada olduğu film, 1900'lu yıllarda geçmektedir.

Film ana çember olarak 3 kardeşin etrafında gelişiyor. Tabi bu kardeşlerin kişisel özellikleri birbirinden farklı, En küçükleri Samuel (Henry Thomas)  iki abisi tarafından korunmuş, kollanmış biri. Ortanca kardeş Tristan (Brad Pitt) ise asi ruhlu hayatını özgürlüğünün ve deliliğinin peşinden koşarak sürdürür. En büyük kardeş Alfred ( Aidan Quinn) ise Tristan'ın tam tersi bağlılık gücü fazla delilik yerine aklını ve duygularını kullanmayı seven biri. 

Bu üç kardeşin babası ( Anthony Hopkins) için aile bağı önemlidir. Bu bağın kopmaması için elinden gelen ne varsa yapmaya çalışır ancak hayatın planı bambaşkadır.


Şimdi filmin konusuna gelelim:
1900'lerin Amerika'sında orduda görevli albay William Ludlow görevinden ayrılarak,Montana'da kaya dağlarında bir evde 3 oğlu ile yaşamaya başlar.Bu arada Birinci Dünya Savaşı başlar. Albayın karşı çıkmalar sonuçsuz kalır ve üç oğlu da askere gider. askere gitmeden önce Samuel nişanlısını abileri ve babası ile tanıştırmaya getirir. Tabi Susannah'ın (Julia Ormond) gelmesi ile ailede işler değişmeye başlayacaktır. 

Birinci Dünya Savaşında Samuel'in hayatını kaybetmesi ile ailenin yaşamı bir anda çıkmaza girer. Tristan kendini Samuel'in ölümü ile suçlarken bir yandan da Susannah ondan hoşlanmaya başlar. Ancak Alfred de ondan 
hoşlanınca işler çığırından çıkar.





Edward Zwick'ın yönetmenliğini yaptığım film 1994 yılında çekilmiştir. Bana göre o yıllarda çekilen gerek görsel olarak gerekse oyunculuk olarak güzel filmlerden biri. Eğer dram filmleri izlemeyi seviyorsanız tavsiye ederim. 


IMDb puanı: 7.5/10
Benim puanım. 9/10
Keyifle seyirler. :)

You Might Also Like

0 yorum