Berna Güzel Roza Dorea ve Toh Kuşu Efsanesi

20:08:00




Sizleri Elementos ülkesine götüreceğim. Bu ülkede Harpyler ile insanlar yıllar boyunca bir arada yaşamış. Ta ki insanlar Harpy köyü olan İmbolc'u yerle bir edene kadar... 
Bu köyde hiçbir bitki yetişmesin diye topraklara zehir atılmış, Harpyler yurtlarından olmuş. Ülkedeki diğer Harpy köylerinin de başına gelenler aynı olunca Harpyler kapana kısılmış ve 30 yıl boyunca Keril ve yandaşları tarafından yönetilen ülkenin eseri olmuşlar. 

Harpyler, Yunan ve Roma mitolojisinde yer alan önemli karakterlerden birisi. Yazar kendi eserini oluştururken bu mitolojik karakterden yararlanması kurgunun bütünlüğünü sağlayarak eserin büyüsünü korumuş. Bir kuşun kanadına ve pençelerine sahip kadınlar olarak bilenen Harpyler'in güçleri ile Keril'in kurduğu iktidarı yok etmemesi için birçok önlem alınmış. Bu önemlerden birisi ise kanatları çıkmaya başlayan çocukların kanatlarını yolup budamak... Kendi kimliklerini doyasıya yaşayamadan büyümek zorunda kalan kız çocukları...

İmbloc köyü yerle bir edilirken Harpy lideri bir kehanetten bahsederek geriye kalanlara umut ışığı olmuş. Yıllar geçtikçe bu umut ışığı birçok Harpy'de sönmeye başlamış, birisi hariç, Alen Velma Nemesis. Kehanette bahsedilen 4 çocuğun her an Harpyler'in yaşadığı esaretten kurtaracağına olan inancı onu cesaretlendirmiştir. 

"Gerçekleştirilmesi istenen her şey bir zamanlar hayal edilmiştir. Her hayalin içinde muhakkak bir gerçek gizlidir."

Eser ise Ahter Dorea'nın bebeği Roza Dorea ile Nellis tepesine çıkması ile başlıyor. Bu çıkış umudun zorlu tırmanışı ancak gelecek güzel günler için pes etmeden devam ediyor Ahter. Burada Alen ile Roza'yı kutsarken kehanetin minik bir taşı oturmaya başlamıştır zamanı gelince özgürlüğün çığlığını duyurmak için.

Roza'nın kehanet çocuğu olup olmayacağı bilinmeyerek yıllar geçmiş ve okula başlamıştır Roza. Her şey sıradan bir şekilde ilerlerken Roza'nın sırtı kaşınmaya ve Imbolc köyüne gitmek istediğini belirtince zaman özgürlük için kanatlarını çırpmaya başlamıştır. Roza'nın köye girmesi ile sessizlik sona ermiş, umudun gür sesi Harpyler için yankılanmıştır. Diğer üç çocuğun bulunması ve bir araya gelmesi ile yeni maceraların kapısı aralandı.

"Hiç kimse özünde olan şeyden korkmazdı..."

Yazarın incelikle kurduğu fantastik dünyada mitolojik bir karaktere yer vermesi eserde yaşananları ön plana çıkarmıştır. Aksiyonun bitmediği bu evrende çocukların attığı her adımın merakı ile sayfaları hızlıca çevirirken yazarın hayal gücüne hayran kaldım. 
Eseri anlaşılır bir dil ile yazarken aynı zamanda her bir sayfanın derinliklerine yeni bir sır serpiştirmiş. Bilmece çözer gibi çocuklar ve aileleri ile birçok diyara yolculuk yaparken kendinizi yazarın yarattığı evrenin içerisinde bulacaksınız. Serinin ilk kitabı olan Roza Dorea ve Toh Kuşu Efsanesi'nin son cümlesi okuyucuda bazı taşların yerine oturturacak ancak yeni birçok bilinmeyen oluşmasına neden olacaktır.

Eğer fantastik türde bir eser okumak isterseniz bu seriyi inceleyebilirsiniz.

You Might Also Like

0 yorum