Murat E. Güney Vur Ama Öldürme

22:25:00


Birçok polisiye eserinde olduğu gibi katilin bulunması için bir polis yer almaktadır bu eserde. Adnan Başer zekası ile büyülediği kadar dış görünüşü ile de kendisini gösteren birisi. İki özelliği ile adından çokça bahsedilen Adnan Başer, bir pazar günü piknik alanında bulunan kafası kesilmiş bir cesetin katilini araması ile serüven başlıyor. Bu cesedin arkasından gelen birçok vakanın sırlarını çözmek için Adnan Başer ile bir yolculuk yapacaksınız.

"İnsanoğlunun ölümle ilgili meselesi hep yok olmak endişesi ile takılır kalır. Günlük yaşamın sıradanlığı içinde farkında bile olmadığı var olma mucizesi, ölümün yaklaştığı hissedildiği anda bir anda kıymete biner..."

Vakaların peşinden giderken iyilik ve kötülük arasındaki derinliği sorgulayacaksınız. İyiliğin nasıl yapıldığı veya kötülüğün nedenleri üzerinde Adnan Başer gibi düşünürken hayatın çıkmaz sokağı ölümün sonu ile sizi karşılaştırcak. 

Polisiye türünde yazılmış olsa da bana göre okuyucuyu yaşanılan olayların görünen ve görünmeyen kısmını göstermek istemiş yazar. Bu yüzden katillerin nasıl bulunduğu veya bazı sorguların ucu açık olması, bir sonraki bölümlerde bulunacak cevap olarak okuyucunun zihnine kazımak istemiş. İşte bu noktayı bilerek okumak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü okuyucuya bir anda her şeyin cevabını vermek yerine sonlara doğru olay örgüsünü birleştirmiş yazar. 

Eleştirebileceğim bir nokta ana karakterin geçmişi hakkında daha fazla bilgi verilmesi olabilirdi. Bazı bölümleri okurken kitabın bir anda bitirilmek izlemine kapıldım. Bir anda gerçekleşen olayların ana nedenine daha derine inerek okuyucuya aktarılabileceğini düşünüyorum.

Eserde aynı zamanda Mitolojik karakterlere de yer vererek insan düşüncelerinin ve eylemlerinin Mitolojik karakterlere benzediğine de dem vurmuştur. Yazarın dili anlaşılır olması sayesinde eseri bir oturuşta bitirebilirsiniz. Eseri iyilik ve kötülük kavramları üzerine düşünerek okumanızı tavsiye ederim.

Eğer polisiye türüne yeni başlayacaksınız bu eseri sevebilirsiniz ancak çok fazla polisiye eser okuduysanız eser sizi tatmin etmeyebilir.

You Might Also Like

0 yorum