Ömer Yatbaz Bize Yaşanmayacak Bir Gelecek Yazdım

21:47:00


Bazı olayların sonu bilinir ancak yine de devam etmek istersin. Belki bir mucize, belki küçük bir kırıntı, belki de başka bir şeyi beklersin. Uzaktan sevmek de böyledir. Kavuşmayı beklersin. Beklemek, alışkanlık olmuştur. Bu duyguları hissederek okuyacağınız bir eser Bize Yaşanmayacak Bir Gelecek Yazdım.

"Ne güzel demişti Cemal Süreya, "uzaktan sevmediyseniz birini hiç sevdim demeyin..."

Bazı mesajların veya bazı kelimelerin duyguları vardır. "Antalya'ya gelebilir misin?" o mesajlardan sadece birisi. Yıllardır uzaktan sevdiği Eylül'üne kavuşacaktı adam. Hayal mi yoksa gerçek mi diye düşünerek ekrana bakıp o üç kelimeyi birkaç kez okuyor. Gerçek olduğunu anlayınca ise hiç düşünmeden Antalya'ya doğru yola çıkıyor. 

Birbirlerini yıllarca görmeden seven iki aşığın Antalya'daki buluşmalarına tanık olurken iki karakterin içindeki sevdanın büyüklüğü bizi karşılıyor. İlk kez birbirlerine bu kadar yakın olduklarını ve bu günlerin sınırlı olduğunu bilerek gözlerinin içine bakıyorlar. Bu yüzden doya doya yaşamalılar bu zamanları, keşkeler olmadan.

Sevdiği kadının adam üzerinde yarattığı etkiyi her sayfada hissedeceksiniz. Özellikle sevdiği kadına ithaf edilen şiirlerde...

"sen bu şiiri okuduğunda toparlanmış gidiyorken
yüzün düşer aklıma
yüzün ki sığmaz yere göğe
yüzün ki şahdamarın kadar yakın
yüzün ki elini göğe uzattığında
kuşlara değmeyecek kadar uzak"

Anıların ve şiirlerin içerisinde birbirlerini uzaktan seven bu iki karakterin duygularına tanık olurken aşkın ve sevdanın anlamını yeniden düşüneceksiniz. 

Sayfa sayısı az ama duygu yoğunluğu fazla olan bu eseri türü seviyorsanız inceleyebilirsiniz.

You Might Also Like

0 yorum