Ertuğrul Belen İş Dünyasında LinkedIn ile Networking

08:09:00


Teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde insanlar arasında kurulan iletişim biçimleri değişmeye başladı. Eskiden yüz yüze görüşme veya birisinden haber almak için mektuplar yazılırken artık birçok uygulama ile istenilen kişiye anında iletişim kurulabiliyor. Bu uygulamalardan birisi ise iş hayatında önemli bir araç olan LinkedIn.

İş ilanları eskiden gazeteden bakılır, uygun olduğu düşünülenler ise yuvarlak içine alınırdı. Artık insanlar kendisi için uygun olduğunu düşündüğü iş ilanlarına LinkedIn ile ulaşabilmesi mümkün. Fakat iş verenler kendi şirketlerine iş tanımına en uygun adayı bulmak için birçok eleme yapmaktadır. Bu elemelerde iş verenin dikkatini çekmek amacıyla LinkedIn hesabının ayrıntılı olarak oluşturulup uygulama en iyi biçimde kullanılmalıdır.

Günümüzde bir kişinin fark yaratabilmesi için önüne çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesi gerekmektedir. LinkedIn ise tam olarak burada kendisini belli eden bir platform. Ertuğrul Belen, iş dünyasının dinamiğini etkileyen LinkedIn'in nasıl kullanılması gerektiğini ayrıntıları ile anlatmış eserinde. Kitabın dikkat çeken özelliklerinden birisi ise yazarın eğitim verdiği LinkedIn kullanıcılarının gerçek vakalarına yer verilmesidir. Böylelikle LinkedIn profili oluşturulurken veya yeni birisi ile iletişim kurulduğunda nelere dikkat edileceğinin püf noktalarını okuyuculara aktarıyor.

İyi bir Network, güçlü ve güven odaklı bir LinkedIn hesabı iş dünyasının kapılarını açan etkenlerden birisi. Sürdürebilir ve uzun vadeli ilişkileri oluşturma yetkinliğini bir kişinin kariyerine etkisini gözler önüne seriyor eserinde. 

Yazar, iyi bir LinkedIn hesabının nasıl olması gerektiğini kendi tecrübeleri ile oluşturduğu P.A.N.O stratejisi ile gösteriyor okuyucuya. Profil oluşturma, Araştır, Network Yap ve "Orada" Yayınla olarak 4 ana unsura dikkat çekiyor. 

İlk izlenim, bağlantı, ilişki ve çevre faktörlerine de örnekler ile vurgu yapılmış. Ayrıca şirket hesapları için de kaleme aldığı bölümde girişim konusunda ilgisi olanların dikkatini çekecektir.

Kariyer yolcuğunda emin adımlarla ilerlemek isteyenler, LinkedIn'in amacına uygun nasıl kullanılacağını merak edenler, Network ağını genişletmek ve şirketlerinin vizyon ve misyonunu  birçok kişiye duyurmak isteyenlerin başucu niteliğinde olan bu eseri inceleyip kendi LinkedIn hesaplarında uygulaması gerekmektedir.

LinkedIn hakkında detaylı bilgi edinmek için ince ayrıntılar ve anlaşılır bir dil ile yazılmış bu eser biçilmiş bir yol gösterici.
 

You Might Also Like

0 yorum