Özlem Belen Yolcu

19:53:00

Her insanın hayatı bir yolculuktur. Bu yolculukta birer yolcu olduğumuzu unutmamamız gerektiğini daha ilk sayfadan okuyucuya aktarıyor yazar.  Hatta bunu kendisini de bir yolcu olduğunu vurgulayarak yapıyor. Her bir birey gibi


"Hayal kırıklıkları ile yara bereler almış sonrasında her yaşanılanın kendini keşfetme, kendi gücünü, biricikliğini hatırlama yolunda değerli deneyimler olduğunu anlamış bir YOLCU."

Bu yolda yaşanan veya yaşanacak olayların bir birey olarak bizlere etkisini sorgulatacak bir eser Yolcu. Bu sorgulamayı yaparken kendi iç düşüncelerimizin de davranışlarımız üzerinde yarattığı etkiyi okurken kendi hayatınız da gözünüzün önüne gelecek. Bazı davranışlarınızın asıl nedenini bulmanıza yardımcı olacak bu eserde bazı taşlar yerine oturacak.

"Küfesinde geçmişe ait tonlarca duyguyu taşımak yerine tüm deneyimlerin ve bu deneyimlerle hissedilen duyguların kendisine katkısına bakıp, özgürleşen hafifleyen bir YOLCU."

Bana göre kendi hayatınızı düşündüren eserleri sindirerek ve yavaşça okumanızı tavsiye ederim. Yolcu da yavaşça ve düşünülerek okunması gereken bir eser. Kendi yolculuğunuzu, yaptıklarınızı, yapacaklarınızı, hayallerinizi ve kendi iç sesinizin size neler söylediğini hatırlayarak ve hepsini irdeleyerek okumalısınız.

"Farkında olup yakalamasın kendini."

Kitabı okurken yazarın verdiği örnekleri ve kendi yaşamımda aldığım kararları irdelerken düşüncelerin önemini bir kez daha anladım. Özellikle de kendi iç düşüncelerimizin... 

"Düşüncelerine dikkat et, cümlelerin olur. Cümlelerine dikkat et, davranışların olur. Davranışlarına dikkat et kaderin olur."

Yazarın realist olarak yaşamda karşılaşılabilecek olayları ele almasını çok beğendim. Bu tarz eserlerde gerçeklik önemli bir unsurdur ve bu unsurun bireyin ruhsal olarak yaşamına ekmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle teslimiyet algısını ilmek işler gibi değinmesi kitabın ana noktasına bir tohum daha ekmesini sağlamış.

"Teslimiyet, oluruna bırakmak gibi pasif bir eylem değildir. Teslimiyet, yapman gerekenleri akıl yolu ile saptayarak planlama yapmak, sonrasında bu planlama için emeğini, gayretini göstermenin ardından sonuç ne olursa olsun kabul etmektir. Çareler tükendikten sonra teslim oluruz."

Şu anda olduğun kişiye yeni bir bakış açısı kazandırmak ve kendi yolculuğuna çıkmaya hazırsan bu kitabı okuyabilirsin.





You Might Also Like

0 yorum