Onur Yılmaz Salina Ateş Cadısı

18:30:00

Eğer fantastik türde bir eser okumak istiyorsanız ancak betimlemelerden dolayı bu türe bir şans vermiyorsanız Ateş Cadısı Salina eserine bir şans verebilirsiniz. Ancak fantastik türde birçok kitap okuduysanız betimlemelerin seyrek olmasından dolayı bu eser sizi tatmin etmeyebilir. 

Kitabın içerisinde yer alan çizimler sayesinde Orta Dünya gözümde canlandı.

Genel hatları ile olay örgüsü ve diyaloglar mevcut bu eserde. Bu yüzden yaşanılan olayları hızlıca okurken kimi yerde şaşırıp kimi yerde de Salina ve arkadaşlarıyla Orta Dünya'da düşmanlar ile savaşıyoruz.

Herzim Krallığı bir zamanlar Kraliçe Katrina tarafından yönetiliyordu. Fakat bir gün Kara Kral Lionel, Herzim Krallığı'nı yerle bir edip Orta Dünya'nın karanlık günlerinin başlamasına neden oldu. İnsanlar, cüceler ve cadılar için açlığın ve sefaletin yaşanacağı günler kapıdaydı.

Kara Kral Lionel'in ,Herzim Krallığı'na saldırdığı gün Kraliçe Katrina'nın kızı Salina dünyaya geldi. Kraliçe doğum yaptığı sabah yanına Kahin Cannon'u çağırdığı ve gelecek felaketi onun ağzından duydu. Kızı Salina'nın kurtulması için kahine teslim etti ve Kara Kral Lionel'ın gazabından ülkesini kurtarmak için savaştı ancak büyücülerin lideri Alice cadı olan Kraliçe Katrina'yı öldürmüştü.

Kahin, Salina'yı güvenli bir bölge olan Pontoz'a götürmüş ve hiç çocuğu olmayan bir aileye emanet etmişti. Salina, Herzim Krallığı'nın son varisi ve cadı olduğunu bilmeden yıllarca bu şehirde kaldı.

Salina gerçeği yıllar sonra öğrendiğinde Orta Dünya'ya barış getirmek ve Herzim Krallığı'nın son varisi olduğu için ülkesini ele geçirmek için savaş stratejileri yapmayı öğrendi. İçindeki intikam ateşi ile hareket ederken bazen kendisini kaybetti, bazen yeniden güçlenerek ayağa kalktı. Salina'ya bu intikamda yardım edecek arkadaşları ile yeni yolculuklara alırken birçok macera yaşadı.

Betimlemelerin az olmasından dolayı yazarın dili anlaşılırdı. Kitabı okurken daha fazla betimlemenin olabileceğini ve sayfa sayısının daha fazla olup Salina'nın yaşadıklarını daha ayrıntılı okumak istedim.

Eğer fantastik türe başlamak istiyorsanız ancak betimleme okumaktan hoşlanmıyorsanız kitabı inceleyebilirsiniz.





You Might Also Like

0 yorum