Beatrix Potter The Tale Of Peter Rabbit (Tavşan Peter'ın Hikayesi)

19:37:00

 Miss Potter filmini izledikten sonra yazarın kitaplarını merak edip indirmiştim. Çocuklar için yazıldığı için dili anlaşılır. İngilizcede başlangıç seviyesinde olan kişiler rahatlıkla okuyabilir. Sadece fiillerin geçmiş zaman yani ikinci hallerini bilmeniz gerekiyor. 

Severek okudum kitabı. İçindeki resimleri yazarın çizdiğini bildiğim için -filmde bahsediyor.- o resimlere bakmak ayrı bir zevkti. 1900'lu yıllarda kitabının basılması için uğraşan bir kadın yazarın şahane eseri.

Evvel zaman içinde dört küçük tavşan varmış. Bunların ismi; Flopsy, Mopsy, Cotton Tail ve Peter imiş.Anneleri ile yaşarmış bu tavşanlar. Bir sabah anneleri onları Mr. McGregor hakkında uyarmış. Onun bahçesine gidilmeyeceğini, babalarının o bahçede kaza geçirdiğinden bunun sonucunda onun turtası içine konulduğunu söylemiş.

Bizim yaramaz mı yaramaz tavşan Peter da bu yeri merak etmiş. Annesi çıktıktan sonra buraya gitmeye karar vermiş. Başına neler gelecektir? Annesinin sözünü dinlememenin sonucunda yaşanacakları okuyoruz.

Severek okuduğum bir kitap oldu. Çocuklara büyüklerin sözünün dinlenmesi gerektiğini anlatan güzel bir eser. 

Kitap +4 yaş için uygun tabi Türkçesi varsa. Bir de İngilizce kitap okumak isteyen ama başlamaktan korkan kişiler de bakabilir. Az sayfa olduğu için sizi yoracağını sanmıyorum.



You Might Also Like

12 yorum

  1. Güzelmiş aslındaa beğendim bunu

    YanıtlaSil
  2. İngilizce için şans verilebilir, ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
  3. Böyle sizi alip masal diyarina goturen kitaplari cok severim. Konusu da bence cok ilgi cekici. Hem ingilizce pratik icin okumayi dusunuyorum, hem de meraktan. Filmi de ekliyorum listeme. Cok guzelmis kaleminize saglik��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah umarım seversin :) Filmi de çok sevdim mutlaka izle :)

      Sil
  4. İngilizce bilmiyorum, orada bir durdum. İngilizce bilenler için güzel olabilir. :)

    YanıtlaSil
  5. Çok şirin bir kitaba benziyor.Bu yıl her ay bir ingilizce kitap okuma kararım beşinci kitaptan sonra takıldı kaldı. 😂

    YanıtlaSil