Nermin Şenol Kalyoncu Kalsedonun Gizemi

16:46:00

Zaman yolculuklarının yapıldığı kitapları okumaktan hoşlanıyorsanız ve çocuk kitaplarına merakınız varsa Ada ve Emo sizleri çağırıyor.

Ada kedisi Emo ile bir sabah Kadıköy Sahil'ine doğru giderler. Burada balık tutacaklar ve eğer Ada balık tutamazsa kedisine balık dükkanından balık alacaktır. Oltaya ilk başta bir Kıraça gelir. Onu kedisi için hazırlarken bir kere daha oltayı denize savurur.

O da ne? Bu balık değildi. Etrafı yosunlar sarmış ağır bir şey. Ada onu kıyıya alırken kayalara çarpttı ve bir ses duydu. Çııın!

Bu gizemli şey Emo'nun dikkatini çekmeyi başarmıştı. Ada ilk başta ilgilenmese de daha sonra kedisinin yanına gider ve cam parçalarını incelerken bir kağıt parçası ile karşılaşır. Kağıtta yazılanları okuyamadı çünkü bilmediği bir dille yazılmıştı. 

Emo büyük parçalara bakmayı sürdürdüğünde orada duran bir şey dikkatini çoktan çekmişti. Açık mavi renkte oval bir taş.

Bu mavi taşın gizemini ve kağıtta ne yazıldığını araştırmak için yola çıktığında onları Raini isimli biri karşılar ve macera onlar için çoktan başlamaya hazırdır.

Geçmiş, şimdi ve gelecek ...

Zaman, kime göre ne zaman?

Fantastik türde yazılmış bu kitapta Kalsedon taşının, Kadıköy şehrinin gizemini araştıracağız. +9 yaş için uygun olan bu kitabı okurken çocukların eğleneceğini düşünüyorum. Ayrıca kitabın içinde resimlerin bulunması bu güzel gizemin keyfine keyif katacak.

Resimleri Çağlar Özdemir yapmış. Ben okurken çok eğlendim. Eğer bu tarz bir kitap arıyorsanız bakmanızı öneririm.

"Bir eşya, insanın ona verdiği emeğe göre değer kazanır."


You Might Also Like

4 yorum